fbpx

צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל מלוח

5 אפריל 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל מלוח.

זה אחד המתכונים הכי ממכרים שיצא לי להכין לאחרונה, אבל הכי מפתיע שהוא פשוט קל!

זה טופי קרמל שכל אחד יכול להכין.

זה מתכון שכל אחד יכול להכין ולעוף על עצמו.

וזה המתכון שהאורחים שלכם יתעלפו ממנו.

 

שנייה לפני שמתחילים כמה דברים שחשוב שתדעו כדי שכולנו נהנה מהמתכון הזה:

*את הסוכר חום כהה ניתן להמיר לסוכר חום בהיר אך תיקחו בחשבון שציפוי הקרמל יצא בהיר יותר, וכמובן שטעים באותה המידה ( תמונות מופיעות למטה ).

*את הפקאן ניתן לקנות כבר קלוי או שניתן לקלות בבית בתנור, 180 מעלות מספר דקות.

 

*יש שלב בקרמל שהוא נורא טריקי, צריך להיזהר ממספר דברים-

הימנעו מהסמכת יתר של הקרמל, אם הקרמל יסמיך יותר מידי יהיה קשה להכין צ'אנקים ומעבר לזה יהיה קשה לערבב את הפקאן עם הקרמל.

במידה והקרמל נוזלי מידי לאחר הוספת הפקאן ניתן להשאיר על הגז תוך כדי ערבוב מתמיד, אל תפחדו זה יסמיך בקצב שלו.

 

*אל תפחדו להוסיף מלח בנדיבות, זה מאזן את המתיקות וגורם ל"חטיף" להיות מיוחד יותר.

*את הריוויון ניתן להמיר לשמנת מתוקה אותה הכמות.

 

לסיכום, שתדעו שזה מתכון קל ממש , לעומת מתכונים אחרים שמופיע בהם קרמל. כל אחד יכול להכין אותו, הכי חשוב זה סבלנות ולקרוא את ההוראות.

 

בהצלחה! ואל תשכחו לשמור קצת מהפקאנים שישאר גם לאורחים (;

 

צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל מלוח ( 20-25 יחידות )

 

300 גרם סוכר לבן

200 גרם סוכר דמררה קלאסי

1 כף דבש

100 גרם סוכר חום כהה

1/2 כוס שמנת מתוקה 32% של השף הלבן

1/2 כוס ריוויון

קורט מלח / מלח ים ( אל תתקמצנו זה רק מוסיף )

50 גרם חמאה רכה של תנובה

200 גרם פקאן קלוי ( אפשר לקצוץ מעט )

 

אופן ההכנה:

 

במחבת רחבה מניחים סוכר לבן, סוכר דמררה , דבש, שמנת מתוקה וריוויון. מעבירים את המחבת לגז, מוסיפים סוכר חום כהה, מקרמלים על אש נמוכה ותוך כדי מערבבים.

לאחר מספר דקות הנוזל יתחיל לבעבע , תמשיכו לערבב , עד שהנוזל מעט מסמיך זה ייקח לכם 5-6 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים היטב.

לאחר המסת החמאה מוסיפים את הפקאנים , מערבבים במשך כ-2 דקות עם מרית עד ציפוי מלא של כל הפקאנים, אם בשלב זה הקרמל עדיין נוזלי מאוד משאירים לבישול על הגז 2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד.

 

(בהתחלה יופיעו בועות וזה יבעבע , ממשיכים לערבב ולאחר מספר דקות נקבל רוטב מעט יציב יותר. התהליך הזה ייקח בין 8-12 דקות.)

ועכשיו בזריזות, לוקחים כף מהקרמל עם הפקאנים ומניחים על נייר אפייה בעזרת כף נוספת, כך עושים עם כל הפקאנים עד שנקבל צ'אנקים של פקאן וטופי קרמל בסגנון חופשי.

כדאי לעשות את התהליך הזה בזריזות כדי שהקרמל לא יתייצב במחבת.

מניחים בצד מספר דקות עד התייצבות של הקרמל.

 

לאחר מכן מעבירים לקופסא אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר.

תשימו לב שזה ממכר אני מזהירה מראש (;

 

פרסום ממומן בשיתוף " השף הלבן".

 

הקרמל עם סוכר חום בהיר

 

הקרמל עם סוכר חום כהה

 

 

 

[js-disqus]