fbpx

עוגת בננות ונוטלה

1 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

אני מודה, עד לפני העוגה הזאת לא הייתי בצד של אוהדי העוגת בננות. והבנתי בימים האחרונים שהעולם מתחלק ל-2 , כאלו שמתים על עוגת בננות וגם כאלו שלא יכולים לראות את העוגה הזאת.

אבל אלו שבצד של העוגה הזאת הולכים להינות ממש מהמתכון הבא.

עוגת בננות , רכה ועסיסית ממש! עם שילוב של אגוזי מלך ונוטלה , אפשר גם להוסיף כדור גלידה בצד.

ויאללה לכו להרתיח מים לקפה, כי זה ממש בא בול!

 

עוגת בננות ונוטלה רכה ( 2 תבניות אינגליש קייק) :

 

לעוגה:

3 בננות רכות

115 גרם חמאה מומסת / 1/2 כוס שמן

1 כוס סוכר לבן / סוכר חום בהיר

2 ביצים

100 מ”ל שמנת חמוצה ( חצי מיכל)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 1/2 כוסות קמח

קורט מלח

קורט קינמון

 

תוספות:

1/2 כוס שוקולד צ’יפס

1/2 כוס נוטלה

1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

בקערה מניחים את הבננות ומועכים אותן בעזרת מזלג.

אל קערת הבננות מוסיפים חמאה , ביצים, סוכר ושמנת חמוצה, טורפים היטב עד איחוד.

אל הקערה מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון , טורפים שוב עד איחוד.

 

אל הבלילה מוסיפים את השוקולד צ’יפס ( אפשר להשאיר כמה לקישוט) ואגוזי המלך , מערבבים עד איחוד הבלילה.

 

מוזגים את הבלילה עד 1/3 מגובה התבנית, מניחים מעל 2 כפות נוטלה ומשיישים בעזרת סכין או קיסם, מעל מניחים עוד בלילה (1/3 מגובה התבנית), בחלק העליון מניחים עוד 2 כפות נוטלה , משיישים ומפזרים מעט שוקולד צ’יפס ששמרנו בצד.  כך חוזרים גם עם התבנית השנייה.

 

מכניסים לאפייה כחצי שעה עוד עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים לצינון ופורסים. את העוגה ניתן להגיש עם כדור גלידה.

 

אחסון העוגה בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה היטב! אפשר גם להקפיא את העוגה .