fbpx

טארט (כמו חטיף) קורנפלקס

7 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

מי לא אוהב חיים קלים? במיוחד כשזה מגיע למטבח וכל מה שקשור מסביב.

בלי להפעיל מיקסר ובלי להפעיל תנור, קינוח קליל וטעים טעים.

מכירים את האצבעות קראנץ' שוקולד? חיתוכיות כאלו טעימות , עם חתיכות של קראנץ' שמשתלב עם שכבת שוקולד מתוקה, זה לא דורש הרבה עבודה … אבל בכל זאת זה לכבוד החג, רציתי להפוך את זה לקצת מיוחד.

הפכתי את החיתוכיות לסוג של טארט, הקלתית שלי שהיא הקראנץ' , קורנפלקס עם חמאה ושוקולד, מילוי של קרם שוקולד ולמעלה הדובדבן שבקצפת, צ'אנקים קטנים של קורנפלקס מצופה שוקולד … יש לי הרגשה שעד הארוחה זה יעלם , תזהרו זה ממכר!

לפני חג הפסח קיבלתי שקיות "זיפלוק" , סיפרו לי שהן עמידות וחזקות .. אתם מכירים אותי, אני אוהבת לנסות. אז כמעט את כל הטארט -חטיף המהם הזה הכנתי בשקיות זיפלוק, בזכות החוזק שלהן הן שרדו את כל תהליך ההכנה שלי, בעיקר בשלב ריסוק הקורנפלקס.. איזה כיף שזה לא נקרע כמו שהיינו מרסקים פעם בשקיות של הסופר.

אז יאללה החטיף הזה חייב להיות חלק מהחג שלכם , אני בעד אפילו לנשנש אותו במהלך ההכנות (;

 

טארט – חטיף קורנפלקס ( תבנית עגולה בקוטר 20 או  תבנית ארוכה או תבנית ריבוע 20*20):

 

לתחתית קורנפלקס:

4 כוסות קורנפלקס כשר לפסח

120 גרם חמאה מומסת

2 כפות גדושות ממרח אגוזים / נוטלה

 

לקרם שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף ממרח אגוזים / חמאת בוטנים

 

לקורנפלקס מצופה ( צ’אנקים):

½1 כוסות קורנפלקס

50 גרם שוקולד חלב

 

אופציה לקרם לקישוט: 200 גרם גבינת שמנת עם 2 כפות נוטלה או שמנת מוקצפת עם פודינג שוקולד

 

אופן ההכנה:

לקלתית: מכניסים לשקית "זיפלוק" עמידה וחזקה את הקורנפלקס ומרסקים עד פירורים דקים וקטנים. מוסיפים לשקית את החמאה המומסת, סוגרים ובעזרת מערוך מאחדים את כל הפירורים, לבסוף נעזרים בכפית.

מעבירים את הפירורים לקערה עמוקה ומוסיפים את ממרח השוקולד. מערבבים היטב עד שכל הפירורים מצופים.

את פירורי הקורנפלקס מעבירים לתבנית טארט או תבנית נמוכה, בעזרת כף משטחים ומהדקים את כל הפירורים גם בצידי התבנית, מכניסים את התחתית להקפאה.

 

 

ממשיכים עם הקרם שוקולד: בקערה מניחים שוקולד ושמנת, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים היטב עד קרם אחיד.

מוזגים את הקרם לקלתית ומכניסים לקירור עד התייצבות.

 

לקורנפלקס מצופה: ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב. מוסיפים לקערה עם השוקולד את הקורנפלקס, מערבבים בעדינות עד לציפוי מלא של כל הקורנפלקס. משטחים את הקורנפלקס המצופה על נייר אפייה ומעבירים להקפאה.

לאחר שהשוקולד מתקשה , שוברים את הקורנפלקס לחתיכות קטנות/ צ’אנקים ומקשטים את הטארט.

שומרים את הטארט בקירור.