fbpx

סופגניות אפויות רכות ואווריריות

21 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

סופגניות אפויות אווריריות ורכות ( 15 יחידות ):

לבצק סופגניות:

500 גרם קמח לבן / קמח כוסמין לבן

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

כוס חלב / מים ( 240 מ"ל )

40 גרם חמאה רכה

2 ביצים L

כפית תמצית ווניל

כפית מלח

 

30 גרם חמאה מומסת להברשה לאחר האפייה

 

לקישוט:

אבקת סוכר

 

למילוי:

צנצנת ריבה אדומה

 

אופן ההכנה:

 

מניחים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר. במיקרוגל מחממים את החלב עם החמאה , ממש מעט רק עד שהחלב פושר.

מוזגים את החלב והחמאה בזרם דק לקערת המיקסר, תוך כדי לישה מוסיפים את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח.

ממשיכים בלישה של הבצק לפחות חמש דקות עד קבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק! לא להיבהל מהבצק הדביק זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ( אפשר להיעזר בידיים משומנות או מקומחות) ומכסים בניילון נצמד, משאירים לתפיחה שעה בטמפרטורת החדר ואז לאחר מכן לשעה במקרר (הבצק נוח יותר כאשר הוא קר) או לילה במקרר.

 

אחרי תפיחה של הבצק מוציאים ממנו את האוויר, מניחים על משטח עבודה מקומח , שוקלים חתיכות בצק במשקל 60 גרם ומגלגלים לכדורים עגולים, שימו לב שהתפר צריך להיות החלק התחתון. (עובדים עם ידיים מקומחות או משומנות)

 

את כדורי הבצק מניחים בתבנית אפייה של תנור במרווחים או בתבנית ריבוע כשהם צמודים , מכסים ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח בערך כשעה.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, חום עליון תחתון.

לאחר ההתפחה מכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד הזהבה.

מיד לאחר האפייה מברישים עם חמאה מומסת ומניחים בצד למנוחה של 20 דקות .

 

לאחר מכן בעזרת סכין עושים חור בחלק העליון של כל סופגנייה ומזריקים ריבה, לאחר מכן מפדרים אבקת סוכר.

 

והסופגניות האפויות מוכנות!

הן כמובן הכי טעימות ביום ההכנה שלהן אבל אפשר גם לשמור אותן בקופסא אטומה ליום למחרת.