fbpx

ספיישל "יום העצמאות" – כדורי שוקולד

6 מאי 2019 מאת עדי קלינגהופר

מישהי מיוחדת חוגגת יום הולדת, ישראל שלנו בת 71 השבוע. יום העצמאות זה תמיד יום מרגש,  הופעות , זיקוקים והמון שמחה לחגוג את היום הולדת של המדינה. יום העצמאות זה גם חג ״המנגל״, כולנו יודעים שזאת מסורת של שנים , שביום עצמו כולנו חוגגים עם ״על האש״ וכל המשפחה. לסיום הארוחה , אני תמיד מגישה קינוח קליל ומרענן וכמובן שהוא חייב להיות ישראלי , כי בכל זאת אנחנו חוגגים למדינת ישראל. כדורי שוקולד הם אחד מהאופציות, אפשר לקשט אותם בצבעי כחול לבן והם נורא קלים להכנה  ומתאים לקטנים ולגדולים.

כדורי שוקולד: (30 כדורים )

שרוול פתי-בר ( 250 גרם)

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס חלב

קורט מלח

 

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

קוקוס

קקאו

אגוזים טחונים

 

אופן הכנה:

מרסקים את הפתי-בר לפירורים גסים ומניחים בקערה עמוקה. בסיר מרתיחים חלב וסוכר , כאשר החלב מגיע לרתיחה מוסיפים את השוקולדים והחמאה, מערבבים כל הזמן כדי שהשוקולד לא יישרף , כאשר השוקולד נמס והתערובת אחידה , מעבירים לקערה עם הפתי-בר. מערבבים בעזרת כף או מרית כך שכל הפירורים יהיו עטופים שוקולד וכאשר כל השוקולד והפירורים מעורבבים היטב מעבירים לקירור שעתיים לפחות ( אפשר לקצר את הזמן על ידיד קירור במקפיא) .

מוציאים את הבלילה הקרה ומגלגלים כדורים, מצפים בסוכריות/ קוקוס/ קקאו ומניחים במנז׳טים. את כדורי השוקולד שומרים בקירור.