fbpx

עוגיות שוקולד סדוקות

21 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות שוקולדיות סדוקות ( 12 עוגיות גדולות ):

 

225 גרם שוקולד מריר

55 גרם חמאה

2 ביצים

160 גרם סוכר לבן

15 גרם קקאו

100 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

30 גרם אגוזי לוז קצוצים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, בעזרת וו בלון מקציפים כחמש דקות או עד קציפה בהירה ותפוחה.

 

מוסיפים את השוקולד שהמסנו וממשיכים לערבב בקערת המיקסר.

 

לאחר מכן מוסיפים את היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ממשיכים לערבב רק עד איחוד החומרים.

 

מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואגוזי לוז ( משאירים כמה יחידות בצד , לקישוט ) ובעזרת מרית מקפלים אל תוך הבלילה.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

בעזרת כף גלידה קפיצית לוקחים מהבלילה ומניחים מעל נייר אפייה במרווחים.

מכניסים לאפייה כ-14 דקות, תזהרו לא לייבש את העוגיה.

מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן ולהתייצב לפחות כעשר דקות. לאחר מכן ניתן לאכול (:

[js-disqus]