fbpx

עוגיות "טופי" שוודיות

2 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות "טופי" שוודיות ( 30 עוגיות ):

 

150 גרם חמאה רכה

177 גרם סוכר

2 כפות גדושות של סילאן

208 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון ( אופציה )

 

לקישוט: 

100 גרם ממרח לוטוס מומס

50 גרם פטל מיובש

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה וסוכר לבן, מחברים וו גיטרה ומקרימים את החמאה עם הסוכר.

לאחר ההקרמה מוסיפים סילאן, קמח, אבקת אפייה וקינמון, מערבבים עד קבלת בצק אחיד.

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים על משטח מקומח.

יוצרים מהבצק ריבוע, חוצים ל-2 חלקים , כל חלק מגלגלים לרולדה די עבה.

מעבירים את הרולדות לנייר אפייה מניחים במרווחים, ובעזרת כף היד מועכים את הרולדה כך שנקבל 2 בצקים ארוכים מלבניים.

 

מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות , סטטי.

אופים כ-15 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים מהתנור , מחכים חמש דקות ומיד לאחר מכן פורסים לאלכסונים בעזרת גלגלת או בעזרת סכין.

מניחים בצד לצינון כחצי שעה.

 

לאחר צינון מקשטים: מזלפים מעל העוגיות ממרח לוטוס מומס ומקשטים עם פטל מיובש.

מניחים את העוגיות בצד עד להתייצבות של הלוטוס.

 

לאחר מכן שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. מומלץ מאוד לטבול בתה.

 

תהינו (;

[js-disqus]