fbpx

עוגת גלידה חמאת בוטנים ומסקרפונה

24 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

החלפנו כבר לשעון קיץ, והנה השבוע גם התחילו לפקוד אותנו עומסי חום שלא היו מביישים את אמצע יוני.

רגע אז עכשיו זה אומר שהתחילה עונת הגלידות? לגמרי כן!

רגע לפני שנשתגע כולנו ונכין מלא גלידות, אני מציגה בפניכם גלידה שחלמתי עליה ימים ולילות.

עוגת גלידה עם תחתית שוקולד חלב אפויה, גלידת מסקרפונה וחמאת בוטנים, בפנים גם הכנסתי קצת קראנץ' שיהיה גם מגניב! אז בוטנים מלוחים ובייגלה.

אפשר לקשט עם קציפת מסקרפונה ורוטב שוקולד בלונדי טעים! רק אם חסר לכם עוד קצת מתוק (:

זמן ההכנה שלה כל כך קצר וקליל , הבעיה העיקרית פה היא לחכות שהגלידה תקפא!

אז בהצלחה עם הגלידה, קיץ נעים וטעים! עד לטעם הבא ..

 

עוגת גלידה חמאת בוטנים ומסקרפונה ( 2 תבניות אינגלישקייק ):

לתחתית:

100 גרם שוקולד חלב

1/4 כוס שמן

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס קמח

50 גרם עוגיות חמאה מרוסקות

 

לגלידה:

400 גרם חלב מרוכז

500 מ”ל שמנת מתוקה קרה

200 גרם גבינת מסקרפונה

1 כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית

6 כפות גדושות חמאת בוטנים ( 1 לתוספת בין השכבות)

בוטנים

בייגלה עם מלח

 

לקישוט:

200 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

50 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם שוקולד בלונדי

בייגלה

בוטנים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל 170 מעלות.

 

מתחילים עם התחתית: בקערה מניחים שוקולד חלב ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לקערה מוסיפים סוכר וביצים וטורפים היטב עד איחוד.

מוסיפים את הקמח והעוגיות , טורפים היטב עד איחוד ומעבירים לתבנית משומנת בתחתית , התבנית שבה אנחנו מכינים את עוגת הגלידה.

אופים את התחתית כ- 15 עד 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

ממשיכים לגלידה: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה קרה ווניל ומקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה.

עוצרים את פעילות המיקסר ומוסיפים את החלב המרוכז וגבינת המסקרפונה, מממשיכים להקציף במהירות בינונית רק עד איחוד החומרים. זהו זאת הגלידה שלנו.

חצי מכמות הגלידה נמזוג לקערה נקייה ואת החצי השני נשאיר בקערת המיקסר.

לשלב החמאת בוטנים: ממיסים במיקרוגל 5 כפות חמאת בוטנים.

כאשר חמאת הבוטנים במצב נוזלי מוזגים אותה לגלידה שנשארה בקערת המיקסר.

ממשיכים את פעילות המיקסר על מצב בינוני רק עד לאיחוד החומרים.

מזיגת הגלידה לתבנית: מוזגים חצי מכמות הגלידה עם החמאת בוטנים לתחתית , מעל מוזגים את הגלידה מסקרפונה הנקייה.

מעל הכל מפזרים בוטנים , בייגלה ונקודות קטנות של חמאת הבוטנים שנשארה.

לוקחים קיסם גדול ומערבלים את הגלידות כך שתצא צורת שיש.

מעל הכל מוזגים את מחצית גלידת חמאת הבוטנים שנשארה. מעבירים את הגלידה למקפיא לפחות כ-6  שעות או לילה.

מחלצים את עוגת הגלידה או שמשאירים בתבנית.

 

לקישוט: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ואינסטנט פודינג וניל, מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה.

מניחים את הקציפה מעל עוגת הגלידה ויוצרים שכבה יפה בעזרת גב של כף.

ממיסים את שוקולד הבלונדי ומזלפים מעל הקצפת , מקשטים עם בייגלה ובוטנים ומגישים קפוא.

העוגה נשמרת במקפיא במשך כשבוע.