עוגת שוקולד ושקדים פאדג'ית ללא גולטן
אתם הולכים להתמכר לעוגה הזו.
עוגת שוקולד פאדג'ית ללא גלוטן, עם שקדים שהופכים אותה לחלומית.
הכי קלה בעולם, 5 דקות הכנה והיא שלכם.
היא אמנם לא הכי אסתטית, נוצרים בה סדקים לאחר החיתוך והיא מאוד עדינה אבל אחרי שיטעמו אותה היא תעשה וואו בשולחן (;
עוגת שקדים ושוקולד פאדג'ית ללא גלוטן (תבנית עגולה בקוטר 24):
200 גרם שוקולד מריר
230 גרם חמאה
4 ביצים
1 כוס סוכר ( 200 גרם )
1 כוס קמח שקדים / שקדים טחונים
לקישוט: 50 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.
בקערה מניחים חמאה ושוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או מעל בן מארי עד המסה מלאה.
מפרידים את הביצים, את החלבונים שומרים בצד ואת החלמונים מוסיפים לקערת השוקולד, טורפים היטב ומוסיפים את קמח השקדים, טורפים שוב.
בקערת המיקסר מניחים את החלבונים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף , לאחר קבלת מעט קציפה מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת מרנג לבן יציב.
מעבירים את המרנג אל בלילת השוקולד ומקפלים בעדינות עד קבלת בלילה חלקה.
מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ומפזרים מעל שקדים פרוסים מכניסים לאפייה כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כשהיא מעט רוטטת ונוצר קרום.
מוציאים את העוגה ומניחים אותה לצינון בטמפרטורת החדר כ- 30 דקות.
מחלצים מהתבנית ופורסים.
[js-disqus]