fbpx

עוגת ביסקוויטים לוטוס

7 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

השם השני שלי הוא לוטוס … סתם לא באמת. אבל אני באמת מכורה ללוטוס.

אני חושבת שזה אחד הממרחים היותר טעימים שיש פה. הוא משתלב מצוין עם הכל, בכל עוגה. הוא בא תמיד בול!

יש לו טעם קרמלי אבל זה גם לא בדיוק קרמל … מה שבטוח זה שאם מתחילים לקחת כפית מהצנצנת לוטוס לא מפסיקים והסיכוי שישאר שם משהו הוא קלוש.

אממה , שמעתי שיש גם קבוצת אנשים שלא הכי מתחברים ללוטוס.. טוב אני מקווה שאולי דרך העוגה הזאת אני אצור פה חיבור חדש.

עוגת ביסקוויטים לוטוס – אין לי מושג איך לא הכנתי אותה קודם היא הכי בייסיק שיש. הכנתי כל כך הרבה מתכונים עם לוטוס ואיכשהו המתכון הזה התפספס בדרך …

מזל שיום שישי היום ומזל שהכי הכי רצו בבית עוגת ביסקוויטים , אז תכינו את עצמכם כי מעכשיו כל שישי זה פשוט יהיה חלק מהתפריט שלכם (:

כמה דברים לפני שמתחילים:

שכבת הקרם אמורה להיות די דקה, אז אל תיבהלו בהתחלה אם תחשבו שאין מספיק קרם. זה מספיק!

את הביסקוויטים אתם חייבים לטבול בחלב בזריזות , הלוטוס נורא עדין וממש תוך שניות מתרכך. אני ממליצה אפילו לטבול רק צד אחד

דבר אחרון – אין צורך בצלחת , תביאו כפות וישר לאכול מהתבנית!

 

עוגת ביסקוויטים לוטוס ( תבנית מלבנית 25*35 ):

 

לקרם:

250 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 כפות סוכר

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

500 מ”ל שמנת מתוקה

1/4 כוס חלב

 

להרכבת העוגה:

1 חבילת עוגיות לוטוס (50 יחידות)

1/2 כוס חלב לטבילת העוגיות

1 ממרח לוטוס

 

אופן הכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל , סוכר וחלב, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה יציבה אך לא נוקשה ( תזהרו מהקצפת יתר).

מוסיפים את הגבינות , וממשיכים להקציף ממש לכמה שניות רק עד איחוד.

 

מרכיבים את העוגה:

טובלים את הביסקוויטים בזריזות ( הלוטוס מתרכך ממש מהר, שנייה בתוך החלב זה מספיק ) ומניחים על שטח כל התבנית.

מעל שכבת הביסקוויטים מניחים 1/3 מהקרם משטחים עם כף כך שיכבה את כל שכבת הביסקוויטים.

מניחים מעל שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בחלב , מעל שוב 1/3 מהקרם שלנו וכך חוזרים שוב פעם כשלבסוף השכבה העליונה תהיה שכבת הקרם. בסך הכל יש לנו בעוגה 3 שכבות של קרם ו3 שכבות של עוגיות.

מכניסים את העוגה לקירור לפחות 4 שעות ( קיצור דרך במקפיא שעתיים ).

 

לקישוט: מחממים את ממרח הלוטוס כ-30 שניות עד שהוא ממש הופך נוזלי , מוזגים מעל הקרם ומטים לצדדים כך שיכסה את פני כל העוגה (אפשר להיעזר גם בפלטה ) מפזרים מעל מעט לוטוס טחון ומגישים את העוגה כשהיא קרה.

[js-disqus]