fbpx

עוגת אוכמניות עם קראמבלס

24 נובמבר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת אוכמניות עם קראמבלס ( תבנית עגולה קוטר 26 ):

 

לקראמבלס:

1/3 כוס סוכר

2/3 כוס קמח

60 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

לבלילה:

120 גרם חמאה רכה מאוד

250 גרם סוכר

100 גרם שמן קנולה

4 ביצים

360 גרם קמח

½1 כפיות א. סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס חלב

1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ"ל )

 

250-350 גרם אוכמניות ( אפשר טרי ואפשר קפוא )

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות, סטטי.

 

מתחילים עם הקראמבלס – במעבד מזון מניחים חמאה, סוכר וקמח ומעבדים עד פירורים די עבים. מניחים בצד.

 

ממשיכים לבלילה – בקערת המיקסר מניחים קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, סוכר, שמן קנולה, חלב, ביצים, חמאה ושמנת חמוצה. מוסיפים וניל וקורט מלח, בעזרת וו בלון או מטרפה מערבבים לבלילה חלקה ומעט סמיכה.

מעבירים את הבלילה אל תבנית עגולה משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מעל הבלילה מפזרים באופן חופשי את האוכמניות ולאחר מכן מפזרים את הקראמבלס.

 

מכניסים את העוגה לאפייה כ- 45 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים מאפייה, מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

פורסים ומגישים.

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה במשך 4 ימים.

 

*את האוכמניות ניתן להמיר לתותים / פטל , קפוא וגם טרי.

לגרסא פרווה , את החמאה ניתן להמיר לנטורינה ואת החלב לחלב סויה.

 

 

[js-disqus]