עוגת תפוזים רכה ועסיסית
עוגת תפוזים רכה ועסיסית ( 2 תבניות אינגליש קייק )
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 ו-1/3 כוסות קמח תופח
קורט מלח
1/2 כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-165 מעלות, מצב סטטי .
בקערת המיקסר מניחים ביצים ומתחילים להקציף עם וו בלון. מוסיפים תוך כדי סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קציפה תפוחה ובהירה.
מוסיפים תוך כדי שמן וממשיכים להקציף מוסיפים מיץ תפוזים ולבסוף את הקמח, מערבבים היטב ( אפשר להיעזר במטרפה ) עד קבלת בלילה חלקה.
מוזגים את הבלילה ל-2 תבניות. ומכניסים לאפייה כ- 40 דקות או עד הזהבה מלאה של החלק העיון וכאשר ננעץ קיסם יצא עם פירורים לחים.
מוציאים את העוגה מהתנור, מוזגים מיץ תפוזים ומחכים לצינון.
מפדרים אבקת סוכר ומגישים.
[js-disqus]