עוגת דבש, שוקולד לבן ופקאן

זאת העוגה שהכי זכורה לי מראש השנה בשנה שעברה, משהו בטעם של העוגת דבש והשוקולד לבן נשאר לי בזיכרון. העוגה מתוקה וטעימה , והשוקולד לבן מקפיץ את זה למעלה, הפקאן משתלב פה מושלם! בקיצור אם בא לכן עוגת דבש פשוטה וקצת מיוחדת היא כאן.תשימו לב שיש לכם 2 אופציות לציפוי השוקולד לבן: אני אוהבת שהציפוי קשיח ונשבר כמו חטיף , זאת האופציה הראשונה. ואם בא לכם גנאש רך אז זאת האופציה השנייה , אבל זה לא באמת משנה כי ככה או ככה היא הכי טעימה שיש
עוגת דבש , פקאן ושוקולד לבן: ( רינג קוטר 22)
לעוגת דבש:
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר חום דמררה
1 כפית קינמון טחון
1 כוס דבש
1 כוס תה רותח וחזק( 240 מל מים רותחים עם תיון)
2 ו 1/4 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה ( 10 גרם או כף)
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס פקאן קצוץ ( אופציה לשידרוג)
לשוקולד לבן: ( 2 אופציות )
200 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמן קנולה
50 גרם פקאן גרוס
או לחילופין
200 גרם שוקולד לבן
66 גרם שמנת מתוקה
50 גרם פקאן גרוס
לקישוט קצפת:
250 מל שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
**תאנים
אופן הכנה:
מתחילים עם עוגת הדבש: מחממים תנור ל 170 מעלות. עוטפים עם נייר כסף רינג עגול בקוטר 22 , ובתחתית מניחים נייר אפייה חתוך בקוטר הרינג כדי למנוע הידבקות, משמנים את דפנות הרינג עם חמאה או שמן קנולה.
בקערה מניחים ביצים, שמן, סוכר , קינמון ,דבש ותה , טורפים הכל עד איחוד חומרים. מוסיפים את הקמח , אבקת אפייה והסודה לשתייה, טורפים היטב עד איחוד. זה השלב להוסיף פקאן אם אתם מעוניינים , אם לא זה גם בסדר היא טעימה בכל מצב. מעבירים את הבלילה לרינג , מכניסים לאפייה במשך 45 דקות או עד שהעוגה מוכנה , מכניסים קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
ממשיכים עם השוקולד לבן: מניחים בקערה שוקולד לבן ושמן קנולה, מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תזהרו שהשוקולד לא ישרף לכם. כשאר השוקולד נמס וחלק מוסיפים את הפקאן הגרוס, מערבבים ומוזגים מעל עוגת הדבש ( העוגה כמובן עדיין נמצאת בתוך הרינג) , מעבירים את העוגה לקירור עד התייצבות השוקולד , לפחות שעתיים.
או לחילופין אם אתם רוצים להכין את הגנאש עם השמנת : מניחים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד לבן , מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות , כאשר השוקולד נמס וחלק מוסיפים את הפקאן הגרוס, מערבבים עד איחוד. מוזגים את השוקולד מעל עוגת הדבש ומעבירים לקירור , הגנאש צריך קירור של 5 שעות לפחות.
אחרי קירור העוגה , מחלצים את העוגה מהרינג , מניחים על צלחת הגשה.
מכינים את הקצפת : במיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ופודינג וניל עד קציפה יציבה , מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק ומזלפים.
אופציה לקישוט עם תאנים , פקאנים ומה שעולה לכם בדמיון. העוגה נשמרת בקירור!
