בראוניז מופחת קלוריות
המתכון הזה הגיע בול בזמן.
רגע לפני סגר נוסף , בראוניז קליל, טעים וכזה שנאכל ללא ייסורי מצפון ( כמובן תלוי בכמות השוקולד שתוסיפו ).
הפעם הבראוניז קצת אחר, הוא לא פחות מושחת ולא פחות טעים אבל הוא כן מופחת בקלוריות.
הוא גם ללא ביצים , גם ללא גלוטן ובקלות אפשר להפוך אותו גם לטבעוני.
דרך אגב, אם נשאר לכם בראוניז והוא התייבש אפשר בקלות להפוך את הבראוניז לכדורי שוקולד מצופים קוקוס. להכניס את הבראוניז לקערה להוסיף מעט חלב עד קבלת בצק כדורי שוקולד.
אחרי ההקדמה לבראוניז המהמם הזה , אני רוצה להבהיר מספר נקודות חשובות:
- הבראוניז הוא מופחת קלוריות , אבל אם תחליטו להוסיף עוד שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ תשימו לב שהקלוריות יעלו.
- תשימו לב לחלוקה של הבראוניז הבראוניז נאפה בתבנית מלבנית בגודל 20*30 , את הבראוניז פרסתי ל-25 יחידות
- אם פרסתם את הבראוניז ל-25 יחידות. כל יחידה שווה ל- 153 קלוריות.
- אם אתם מחליטים לשנות מרכיב , תשימו לב שהערך התזונתי שלו משתנה.
הערות חשובות:
כדי להפוך את הבראוניז לטבעוני , ניתן להחליף את היוגורט ליוגורט סויה טבעוני.
את הקמח שקדים ניתן להמיר באותה הכמות לקמח כוסמין, קמח לבן, קמח תמי.
אם רוצים את הבראוניז יותר שוקולדי ניתן להוסיף לבלילה עוד 100 גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ והערך הקלורי פר יחידת בראוניז יעלה ל-172 קלוריות.
בראוניז מופחת קלוריות ( תבנית מלבנית 30*20 ):
200 גרם שוקולד מריר
500 גרם יוגורט וניל / טבעי עד 5% שומן
1 כוס כמו סוכר / סוויטאנגו
1.5 כוסות קמח שקדים / קמח ללא גלוטן
1 כוס קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס חלב סויה / שקדים
תוספת: 100 גרם שוקולד צ'יפס / שוקולד קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות , סטטי.
בקערה מניחים 200 גרם שוקולד מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
בקערה נקייה מניחים את היוגורט , טורפים מעט כדי לקבל מרקם חלק. תוך כדי טריפה מתמדת מוסיפים את השוקולד המומס ( תשתדלו לעבוד מהר כדי שהשוקולד לא יהפוך לגושים) .
לאחר מכן מוסיפים את ה "כמו סוכר" וטורפים היטב. מוסיפים את החלב סויה טורפים עד לבלילה חלקה ואחידה.
מוסיפים את היבשים, קמח שקדים, קקאו ואבקת סודה לשתייה, טורפים היטב עד בלילה אחידה וסמיכה.
מוסיפים אל הבלילה את השוקולד צ'יפס או השוקולד הקצוץ , אפשר להשאיר כמה יחידות בצד לקישוט ומערבבים עד איחוד.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מוזגים את הבלילה מעל נייר האפייה, משטחים את הבלילה עם כף לשכבה ישרה. אפשר לקשט למעלה עם מעט שוקולד צ'יפס ומכניסים לאפייה.
אופים את הבראוניז כ- 25 עד 30 דקות. הבראוניז מוכן כשאר מזיזים את התבנית והבלילה יציבה או מכניסים קיסם באמצע והוא יוצא מעט רטוב תשימו לב שלא יצא יבש!
מוציאים את הבראוניז לצינון לפחות כשעה.
משחררים מהתבנית, פורסים ל- 25 קוביות ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
[js-disqus]