fbpx

חיתוכיות כדורי שוקולד

27 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

יום העצמאות –

חיתוכיות כדורי שוקולד (תבנית 20*20):

 

500 גרם פתי בר ( אפשר כל עוגיות שאוהבים)

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שוקולד חלב

¾1 כוסות חלב

150 גרם חמאה

2 כפות גדושות חמאת בוטנים

 

לגנאש:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שמנת מתוקה

1 כף חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

את עוגיות הפתי בר ( או כל עוגייה שאוהבים) מרסקים לפירורים גסים ומניחים  בקערה גדולה.

 

בסיר מניחים חלב, חמאה, שוקולד מריר ושוקולד חלב, ממיסים מעל להבה נמוכה תוך כדי עירבוב מתמיד ( מטרפה תקל על התהליך)

אחרי המסה מלאה מוסיפים את חמאת הבוטנים, טורפים היטב.

מוזגים את הבלילה מעל הפתי בר המרוסק ומערבבים היטב כך שהתערובת תהיה אחידה.

 

את התערובת מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים מעט עם כף ומעבירים לקירור.

 

בינתיים מכינים את גנאש השוקולד: בקערה מניחים שמנת מתוקה ושוקולד מריר, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים את חמאת הבוטנים וטורפים היטב.

 

מוזגים את הגנאש מעל בלילת כדורי השוקולד ומחזירים לקירור והתייצבות לפחות כ 4 שעות.

 

אחרי קירור מלא חלצים מהתבנית ופורסים לריבועים. את הריבועים שומרים בקופסא אטומה במקרר.