fbpx

בראוניז במחבת

19 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

בראוניז במחבת זה פשוט רעיון גאוני.

הוא נכנס לרשימת הקינוחים שלי "כשאין לי זמן להכין קינוח".

אני מכינה אותו בדרך כלל כשמפתיעים אותי ואני לא מוכנה מראש עם קינוח או כשצריך קינוח ופשוט אין לי זמן אההה וגם כשאני ממש עייפה.

עם כמה שאני אוהבת קינוחים מורכבים ויפים, יש פעמים שאפילו זה מתעלה עליהם.

לפעמים כל מה שצריך  זה פשוט קינוח מנחם, חם ושוקולדי שחולקים ביחד וכל זה בחמש דקות הכנה בלבד!

 

בראוניז במחבת ( מחבת בקוטר 20 ס"מ או 4 מחבתות אישיות ):

 

לבראוניז:

110 גרם חמאה

140 גרם שוקולד מריר

2 ביצים

1/4 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס סוכר לבן

1/4 כוס קמח

1 כף קקאו

קורט מלח

 

לקישוט:

שוקולד צ’יפס

רוטב /  גנאש שוקולד

גלידה

קצפת

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בקערה גדולה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לקערה מוסיפים ביצים, סוכר חום וסוכר לבן, טורפים היטב.

מוסיפים את ה”יבשים” קמח וקקאו ואת קורט המלח, טורפים עד איחוד החומרים.

 

מוזגים את בלילת הבראוניז למחבת, מפזרים מעט שוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור לאפייה כ- 20 עד 25 דקות.

הבראוניז אמור להשאר רך ופאדג’י.

מוציאים את הבראוניז מאפייה , מניחים לצינון כ-10 דקות ( תזהרו , המחבת רותחת!)

משקטים עם גלידה, קצפת ורוטב שוקולד ואוכלים!

 

 

הערות:

את הבראוניז אפשר לאפות גם במנות אישיות וכמובן שזמן האפייה יתקצר.

מעל הבראוניז אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים כמו חמאת בוטנים, בייגלה, לוטוס וכו’.