fbpx

בראוניז עוגיות שוקולד צ'יפס

24 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

קבלו אותם, בראוניז עוגיות שוקולד צ'יפס. במקרה ומגיע יום שאתם לא יודעים להחליט מה אתם רוצים יותר, עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז ,אז הנה לפניכם שילוב מדהים , מתוק ושוקולדי.

 

 

בראוניז עוגיות שוקולד צ'יפס (תבנית ריבוע 20*20):

לבצק עוגיות:

110  גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1 ביצה

½1 כוסות קמח

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

1 כוס שוקולד צ’יפס ( 200 גרם)

 

לבסיס בראוניז:

כמות 1 מתכון של בראוניז שנמצא כאן.

 

אופן הכנה:

מכינים את הבראוניז על פי הוראות ההכנה במתכון כאן. משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים בצד עד הכנת העוגיות.

 

לבצק עוגיות: מחממים תנור ל-170.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, סוכר לבן וחום, מערבבים עד הקרמה. כאשר נוצר קרם מנקים את הדפנות בעזרת מרית , מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד איחוד החומרים, מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה ממשיכים לערבב עד איחוד.

לבצק המוכן מוסיפים את השוקולד צ'יפס , ממשיכים לערבב ממש מעט רק עד איחוד החומרים.

 

הבראוניז לפני האפייה

 

 

הבראוניז אחרי האפייה

 

עכשיו מגיע החלק האומנותי, בעזרת הידיים יוצרים כדורים ומשטחים ל”פיתה” בעזרת 2 הידיים, מניחים בסגנון חופשי מעל בלילת הבראוניז, עושים כך עד שמסיימים את כל בצק העוגיות. אופים את הבראוניז כ-30 דקות או עד שהבראוניז אפוי והבצק עוגיות זהוב. מכניסים לקירור מלא במקרר לפחות 4 שעות.

אחרי קירור מלא פורסים לריבועים ומניחים על צלחת הגשה. את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.

**ניתן לזלף מעט ממרח שוקולד על חיתוכיות הבראוניז אחרי החיתוך