fbpx

בראוניז טבעוני

2 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

בראוניז ללא ביצים וללא מוצרי חלב. מי היה מאמין שככה הוא יראה?

אני שוברת את הסטיגמות שנבנו לי עם השנים על עולם הטבעונות , וזה לגמרי קל , פשוט וטעים!

הבראוניז האלו הם כל כך טעימים ורכים, בכלל לא מרגישים שהם טבעוניים,

ויש בפנים מרכיב סודי אחד! מהו המרכיב? הטחינה כמובן!

 

הטחינה משדרגת את הטעם ומוסיפה למרקם ואני מבטיחה לכם שגם אם אתם לא טבעונים זה לגמרי נכנס לרשימת "דברים שחייבים להכין".

אבל אל תגלו מה המרכיב הסודי שיש בפנים, פשוט תכינו אותם .. ותחכו למחמאות! הן יגיעו במהירות ..

 

בראוניז טבעוני ( תבנית 20*20):

 

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס שמן קנולה / שמן קוקוס

1 כוס חלב שקדים

1 כוס סוכר

2 כפות גדושות קקאו

1 כוס קמח

קורט מלח

1/4 כוס טחינה גולמית

 

לקישוט:

שוקולד צ’יפס מריר

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 170 מעלות.

בקערה מניחים שמן ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות , תזהרו לא לשרוף את השוקולד.

כאשר השוקולד הגיע להמסה מלאה והתאחד עם השמן, מוסיפים את החלב וטורפים היטב.

מוסיפים את הסוכר והטחינה וטורפים שוב עד איחוד החומרים.

לאחר מכן מוסיפים  את ה”יבשים” , קמח, קקאו, מלח וטורפים רק עד איחוד, לא יותר מידי.

מוזגים את בלילת הבראוניז לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מעל הבלילה מפזרים שוקולד צ’יפס ואופים כ-25 דקות.

מוציאים את הבראוניז ומכניסים לקירור מלא.

 

לאחר הצטננות של הבראוניז פורסים לקוביות ומגישים.

את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.

 

 

הערות:

אם אתם לא אוהבים טחינה אפשר להחליף אותה ברסק תפוחים באותה הכמות.