fbpx

לחמניות קשר רכות ומתוקות

9 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

לחמניות אישיות תמיד מזכירות לי שגרה. הן מזכירות לי את שגרת הלימודים שהייתה בעברי , או את שגרת העבודה.

בכל יום תמיד הייתי לוקחת כריכון לארוחת הבוקר וזאת לגמרי הייתה שגרה, בלי ארוחת בוקר של כריך עם לחמנייה הייתי יודעת שהיום הזה הוא לא השגרה.

 

משהו בלחמניות המתוקות האלו עושה את ארוחת הבוקר כיפית יותר. כי מה יותר כיף מאשר לאכול כריך עם לחמנייה ביתית?

הלחמניות האלו הן כל כך רכות , וכשהן יוצאות מהתנור הן ממלאות את כל הבית בריח של מאפייה.

אחרי שתכינו את הלחמניות האלו לא תחזרו ללחמניות הקנויות

 

חזרה קלה לשגרה (:

 

לחמניות קשר רכות (15 לחמניות קטנות או 9 לחמניות בינוניות):

 

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

250 מ”ל חלב פושר / מים פושרים

1 ביצה

4 כפות סוכר

25 גרם חמאה / מחמאה

חצי כפית מלח

 

**ביצה להברשה

**שומשום לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר, מתחילים בפעילות נמוכה.

מוסיפים תוך כדי לישה את החלב והביצה , ממשיכים ללוש

לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים בתהליך הלישה כ-7 דקות עד קבלת בצק חלק אחיד ומעט דביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת  ומניחים את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח, בערך כשעה ( תלוי בטמפרטורת החדר).

 

לאחר תפיחה של הבצק  מוציאים את הבצק מהקערה ( אין צורך להתעסק עם הבצק יותר מידי אחרת יאבד מהגמישות שלו) , מורידים את האוויר של הבצק ומחלקים את הבצק ל- 15 חתיכות שוות ( כל חתיכה 60 גרם ) או 9 חתיכות שוות ( כל חתיכה  100 גרם)  , כל חתיכה מכדררים לעיגול. את העיגולים מניחים בצד למנוחה של 10 דקות ומכסים.

 

לאחר מנוחה קלה, כל כדור מגלגלים לנחש ארוך ומעצבים ללחמנייה , אפשר גם להשאיר את הבצק ככדורים ולהכין לחמניות המבורגר.

 

מניחים את הלחמניות המעוצבות בתבנית עם מרווחים שווים, מניחים להתפחה כחצי שעה ומחממים תנור ל-170 מעלות.

 

 

אחרי התפחה מברישים את הלחמניות בביצה, מפזרים שומשום ומכניסים את הלחמניות לתנור שחומם מראש, אופים את הלחמניות כ-25 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים את הלחמניות מהתנור, מצננים ואוכלים.

אם אתם לא אוכלים את כל הלחמניות ביומיים הקרובים תקפיאו אותן בשקית אטומה, כל פעם שרוצים לחמנייה ניתן לחמם בתנור על 70 מעלות או במיקרוגל 30 שניות.

 

 

 

[js-disqus]