fbpx

לחמניות איטלקיות מתוקות (מריטוצו)

3 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

 

לפני כחודשיים טסתי לרומא, אחרי שביקרתי בצפון של איטליה הבטחתי לעצמי שאני אסמן וי על איטליה רק אחרי שאבקר גם בדרום.

וואו כמה שהדרום של איטליה יפה , וטעים!! אחרי שאכלתי לא מעט, טעמתי פה ושם וגם חקרתי .. יש המון דברים שמשכו לי את העין ביניהם המריטוצי או מריטוצו , מה זה אומר? לחמנייה איטלקית מתוקה מתוקה, חצויה באמצע במילוי של קצפת.

פגשתי את הלחמנייה הזאת ביום הראשון שלי שם .. בהתחלה לא הבנתי כל כך מה הם רוצים, חשבתי שמדובר בסופגניה כי ממש ככה זה הריח . . לאחר כמה בירורים במקומות שונים שמוכרים את אותה הלחמנייה הבנתי במה מדובר.

המריטוצי נמצא בכל קונדיטוריה באיטליה וזה נכנס לרשימת המאכלים שאתם חייבים לאכול באיטליה. אז עכשיו גם אתם תטעמו אותם  וחלק קטן מאיטליה.

כמה הערות לפני שמתחילים: הבצק במהלך ההכנה צריך להיות דביק ורך, ניתן לקמח ממש מעט את משטח העבודה.

הלחמניות במיטבן ביום ההכנה , ניתן לשמור בקופסא אטומה עד יום למחרת.

ניתן למלא את הלחמניות גם בקרם מסקרפונה.

 

לחמניות אילטקיות מתוקות ( 12 יחידות):

לבצק:

500 גרם קמח ( ½3 כוסות)

15 גרם שמרים טריים

2 ביצים

180 מ"ל חלב

1/2 כוס סוכר

80 גרם חמאה רכה

קורט מלח

 

**ביצה טרופה להברשה

**אבקת סוכר לפידור

 

לסירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס מים

 

לקרם:

500 מ”ל שמנת מתוקה

3 כפות פודינג וניל

3 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים עם וו לישה מעט. מוסיפים תוך כדי לישה את הביצים, והחלב, מוסיפים את החמאה הרכה בחתיכות קטנות. ממשיכים בלישה על מהירות בינונית ומוסיפים קורט מלח, ממשיכים ללוש מספר דקות נוספות עד בצק חלק ואחיד.

הבצק נשאר דביק אל תיבהלו, מעבירים את הבצק לקערה , מכסים עם מגבת לחה ומשאירים להתפחה  עד הכפלת הנפח כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

אחרי התפחה מוציאים את הבצק מהקערה, הוא יהיה מעט דביק ( אם ממש קשה לכם להשתלט עליו אפשר לקמח מעט ) יוצרים 12 כדורים עגולים , מניחים 5 דקות בצד , לאחר מכן יוצרים נקניק שמנמן מכל כדור ( מגלגלים בין 2 הידיים את הכדור ליצירת נקניק) תזהרו שלא יהיה דק מידי.  מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים להתפחה שעה או עד הכפלת הנפח.

 

 

לחמניות בהתפחה

 

לחמניות אחרי אפייה וזיגוג מי סוכר

 

 

בזמן שהלחמניות תופחות מכינים סירופ סוכר: מחממים בקלחת מים וסוכר עד המסה מלאה של הסוכר. מניחים בצד להתקררות.

 

ממשיכים עם הלחמניות: מחממים תנור ל- 170 מעלות. אחרי שהלחמניות תפחו מברישים את הלחמניות עם ביצה טרופה ומכניסים את הלחמניות לאפייה כ- 20 דקות או עד מעט הזהבה ( משתנה מתנור לתנור).

אחרי אפייה מוציאים את הלחמניות מהתנור ומיד מברישים במי סוכר בנדיבות! מניחים בצד להתקררות

 

בזמן שהלחמניות מתקררות מכינים את הקרם: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, פודינג וניל וסוכר. מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה! מעבירים את הקצפת בשקית זילוף (אין צורך בצנטר) ושומרים במקרר.

 

הרכבה: כאשר הלחמניות התקררו מעט (לפחות 30 דקות) חותכים את הלחמנייה באמצע לא עד הסוף, כדי שהלחמנייה לא תתפרק ל-2.

לוקחים את הלחמנייה ביד כאשר הפתח שחרצנו מקדימה ובעדינות מזלפים לאורכה את הקצפת, ממלאים את כל החריץ שיצרנו בקצפת וכמה שיותר , יותר טוב. אל תפחדו למלא את הלחמנייה, אחרי המילוי מיישרים אותו בעזרת גב של סכין או בעזרת פלטה קטנה.

מניחים את הלחמניות על צלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.

הלחמניות במיטבן ביום ההכנה , ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר עד יום למחרת.

 

[js-disqus]