fbpx

שושני שמרים גבינה , פטל וקראמבלס

16 יוני 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

שושני שמרים גבינה , פטל וקראמבלס ( 12 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

470 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

1 ביצה

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

ביצה להברשה

 

למילוי גבינה:

1 חבילה גבינת כנען 5% של תנובה

2 חלמונים

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קורנפלור

1/3 כוס שמנת מתוקה 32% של השף הלבן

פטל

 

לקראמבלס:

80 גרם אבקת סוכר

45 גרם קמח

45 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים עם הבצק –

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

 

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

 

מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

ממשיכים אל מלית הגבינה – בקערה מניחים גבינת כנען, חלמונים, פודינג וניל, קורנפלור ושמנת מתוקה, מערבבים הכל היטב עד קבלת קרם גבינה יציב.

 

ממשיכים אל עיצוב השושנים- מרדדים ( על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את מלית הגבינה באופן שווה. מפזרים פטל ומגלגלים לרולדה.

את הרולדה פורסים ל-12 יחידות.

את השושנים מניחים בתבנית משומנת ומשאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

 

מכינים את הקראמבלס – במעבד מזון מניחים חמאה, סוכר, קמח ומפעילים עד קבלת פירורים.

 

לאחר התפחת השושנים מברישים את הבצק בביצה, מפזרים מעט פטל , מפזרים קראמבלס בנדיבות ומכניסים לאפייה כ- 30 דקות או עד הזהבה מלאה. זמן האפייה משתנה לפי גודל השושנים.

 

לאחר אפייה מוציאים לצינון, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

העוגה נשמרת במקרר במשך 3 ימים.

 

פרסום ממומן בשיתוף תנובה.

 

[js-disqus]