רוגלך שום וגבינות
בשבוע שעבר נפגשתי עם רחלי קרוט אהובתי ( יש שמכירים אותה בתור "קרוטית" ).
ביחד הכנו לכם כמה מתכוני שמרים של החיים! כל אחד מיוחד בפני עצמו ואני בטוחה שאתם תתאהבו …
הסנונית הראשונה היא מלוחה – אצלי תמצאו רוגלך מלוח עם גבינות ואצל רחלי תמצאו פרעצל גבינות ענק ומטורף!
הרוגלך שלפניכם הוא הגרסא המושחתת לרוגלך מלוח עם שילוב של הלחמניות שום המושלמות … הכי מתאים לארוחת בוקר או ערב, כל אחד " תולש " לעצמו את הרוגלך שהוא רוצה וזולל בלי לשים לב ( בצד אפשר גם איזה סלט קטן לאיזון )
הבצק רוגלך כאן הוא בצק רך ונעים להכנה וכמובן שלאכילה , והוא כמובן הבצק של עוגת הרוגלך המושלמת של רחלי.
אז תגידו לי אתם מה צריך יותר מזה? בצק רך וטעים , מילוי גבינות מפנק והמכלול הזה שגם מזכיר מעט את הלחמניות שום הממכרות!
תכינו , תתאהבו ותספרו לי איך היה (:
רוגלך מלוח עם גבינות ( המתכון מספיק ל 30-40 יחידות רוגלך ):
לבצק רוגלך:
500 גרם קמח
30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ”ל)
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
*ביצה להברשה
למילוי גבינות:
200 גרם ריקוטה למריחה
כוס מוצרלה
חבילה של גבינת טוב טעם (250 גרם)
100 גרם פרמז’ן מגורד
כפית שום גבישי
כפית מלח
קורט פלפל שחור
לציפוי אחרי האפייה:
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
קורט שום גבישי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר מחברים וו לישה ומתחילים לערבב, מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את השמנת החמוצה. בסוף מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש את הבצק במשך כ- 7 דקות לפחות.
מעבירים את הבצק לקערה , מכסים עם מגבת או ניילון נצמד ומשאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
לאחר התפחה של הבצק ממשיכים למילוי: בקערה מערבבים את המוצרלה ( משאירים כף בצד לפיזור ) , פרמז’ן , טוב טעם , שום גבישי , מלח ופלפל.
עיצוב הרוגלך: מחלקים את הבצק ל-2 כדורים. כל כדור מרדדים למלבן דק , מעל המלבן מורחים מחצית מגבינת הריקוטה. מעל גבינת הריקוטה מפזרים מחצית מקערת הגבינות ומהדקים היטב אל הבצק לבסוף מפזרים מעט מהמוצרלה שנשארה בצד ( כך חוזרים גם עם הבצק השני ).
חותכים את הבצק למשולשים בעזרת סכין חדה או גלגלת , מגלגלים כל משולש לרוגלך קטן ( מגלגלים מהבסיס אל השפיץ).
מניחים את הרוגלכים במרווחים קטנים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה, משאירים להתפחה כשעה בטמפרטורת החדר.
מברישים את הרוגלכים בביצה טרופה, מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה.
מכינים את הציפוי: בקערה חמאה מומסת , פטרוזיליה מיובשת ושום גבישי מערבבים.
לאחר האפייה מברישים את הרוגלך עם הציפוי, מחכים מעט שיתקרר ומגישים. את הרוגלך ניתן להקפיא ולהפשיר בתנור
[js-disqus]