עוגת חלב נוסטלגית
עוגת חלב נוסטלגית (או בשמה המקורי Hot milk cake) – תבנית עגולה בקוטר 26
למתכון:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
150 גרם חמאה
200 מ״ל חלב
270 גרם קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם )
כפית תמצית וניל / וניל
קורט מלח
אבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה-
מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.
בקערת המיקסר מניחים ביצים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף, תוך כדי מוסיפים את הסוכר. מקציפים על מהירות בינונית עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.
מנפים אל קערת המיקסר קמח ואבקת אפייה, מוסיפים גם וניל ומלח, טורפים בעדינות ממש כמו קיפול כדי לא להוריד את האוויר.
בקלחת קטנה מניחים חלב וחמאה, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה.
מחכים 5 דקות ולאחר מכן מוזגים בזהירות מחצית מהחלב אל קערת המיקסר, טורפים מיד בזהירות רבה בתנועות קיפול.
מוסיפים את החלב שנשאר בקלחת וטורפים בתנועות קיפול שוב עד בלילה חלקה ונוזלית.
מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות, מכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים כך שהעוגה עדיין מעט רכה. העוגה מעט רוטטת ביציאה מהתנור.
מוציאים, מניחים לצינון כ-20 דקות.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים
( לא מבטיחה שתישאר לכם עוגה כבר באותו )
[js-disqus]