fbpx

לחמניות פסטו ופרמז'ן

2 יוני 2022 מאת עדי קלינגהופר

לחמניות פסטו ופרמז'ן: ( 12 יחידות / 16 מיני )

 

לבצק:

450 גרם קמח

3 כפות סוכר

21 גרם שמרים טריים / 7 גרם יבשים

240 מ"ל מים

60 מ"ל שמן זית

כפית מלח

 

50 גרם ממרח פסטו

100 גרם פרמז'ן

 

לזיגוג:

100 גרם חמאה מומסת

חופן פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום כתוש

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים את המים ושמן זית, מגבירים מהירות לבינונית וממשיכים בפעילות הלישה כ- 10 דקות, לקראת הסוף מוסיפים מלח.

לאחר כ- 10 דקות נקבל בצק חלק, גמיש ואחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

לאחר התפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח.

 

מחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות שוות.

 

כל חתיכת בצק מרדדים למלבן. את המלבן מברישים במעט ממרח פסטו ( לא להגזים עם הממרח אחרת לא תוכלו לגלגל ).

 

את המלבן מגלגלים לנקניק , מתחילים מהצד הצר של המלבן.

את הנקניק מרדדים ( אם הבצק דביק מקמחים את משטח העבודה ) ולאחר מכן עושים לחמניית קשר או שמשאירים את הלחמנייה בצורה מאורכת.

את הלחמניות מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה ומתפיחים עד הכפלת הנפח בערך כ- 40 דקות.

מברישים את הלחמניות בביצה ומכניסים לאפייה כ- 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

 

בזמן שהלחמניות בתנור מכינים את הזיגוג.

בקערה מניחים חמאה מומסת, פטרוזיליה ושיני שום, מערבבים היטב.

מוציאים את הלחמניות מאפייה, מזגגים עם החמאה ומניחים בצד לחמש דקות עד שהלחמניות יתרככו מעט.

מעל מגרדים גבינת פרמז'ן בנדיבות.

 

בתיאבון!

את הלחמניות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר או במקפיא למשך שבוע ימים.

[js-disqus]