כדורי באונטי מופחתים סוכר
הכדורים האלה מתאימים לכל עונה בשנה, לכל חג ולכל יום.
הכנתי אותם לערב פסח, כדי שיהיה לשומרי הכשרות אבל גם לאלו שרוצים קינוח מופחת סוכר.
אבל ה בהחלט מתכון שאאמץ לכל ימות השנה.
כדורי באונטי מופחתי סוכר, פרווה וטבעוני!
כדורי באונטי מופחתים סוכר ( 30 כדורים ):
400 מ"ל חלב קוקוס
400 גרם קוקוס טחון
6 כפות גדושות של סוויטאנגו
120 גרם נטורינה / שמן קוקס
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן קוקוס/ שמן קנולה
אופן ההכנה:
בסיר מניחים חלב קוקוס, קוקוס טחון, סוויטאנגו ונטורינה / שמן קוקוס.
על להבה בינונית מביאים את המית לרתיחה, התהליך צריך לקחת כ-5 דקות.
כשהנטורינה מומסת זה הזמן להוריד את הסיר מהאש.
מניחים כ-20 דקות בצד לצינון.
לאחר מכן מכינים 30 כדורים , מעבירים את המלית מיד ליד כמו שמכינים קובה ולא מגלגלים על כף היד כי המלית היא מעט מתפוררת.
את הכדורים מניחים על נייר אפייה ומכניסים להקפאה כשעתיים.
לאחר מכן מכינים את הציפוי – בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן קוקוס/ שמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
מוציאים את הכדורים הקפואים, מניחים כל כדור קוקוס קפוא בשוקולד המומס, בעזרת מזלג מצפים אותו מכל הצדדים.
את הכדורים מניחים מעל נייר אפייה להתייצבות של השוקולד.
מעבירים את השוקולד שנותר לשקית זילוף , ומזלפים פסים מעל הכדורים, מיד לאחר כל זילוף מפזרים קוקוס טחון.
את הכדורים שומרים בקופסא אטומה במקרר במשך כשבוע ימים.
[js-disqus]