עוגיות טחינה טבעוניות מופחתות סוכר
עוגיות טחינה טבעוניות מופחתות סוכר ( 25 עוגיות ):
170 גרם קמח
30 גרם קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס סוויטאנגו
1/3 כוס שמן קנולה / שמן קוקוס
1/2 כוס טחינה גולמית
4 כפות סילאן/ דבש
לקישוט:
שקדים שלמים
אבקת סוכר של סוויטאנגו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות.
בקערה מניחים את כל המרכיבים, מתחילים מהיבשים. קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, סוויטאנגו ואז הרטובים.
מוסיפים שמן קנולה, טחינה וסילאן.
מערבבים את כל המרכיבים בעזרת כף או בידיים עד קבלת בצק אלסטי ונעים למגע.
יוצרים כדורים מהבצק, כ- 25 כדורים ( אתם יכולים לשלוט בגודל העוגייה ) , מניחים את הכדורים מעל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.
במרכז כל כדור מניחים שקד שלם, לוחצים מעט ודוחפים כך שיווצרו מעט סדקים.
מכניסים את העוגיות לאפייה כ- 12 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט.
העוגיות עדיין רכות, אל תבהלו הן יתייצבו במהלך הצינון.
לאחר צינון של כחצי שעה ניתן לפדר אבקת סוכר של סוויטאנגו.
את העוגיות שומרים כשבוע ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
[js-disqus]