פרפה חלבה
בהמשך לקינוחי יום העצמאות ,הכנתי פרפה חלבה, קינוח מרענן וקר , עם טעם ישראלי. מקפא בטעם חלבה , שילוב של פקאן ופיסטוק, קינוח שאי אפשר להפסיק לאכול. הפרפה הוא קינוח המוגש קפוא ופה הוא מבוסס על החלבה הישראלית.
את הקינוח אפשר להגיש בכוסות אישיות או בצלחות אישיות , ואז את הפרפה מכינים בתבנית שקעים סיליקון.
פרפה חלבה: ( 10 כוסות אישיות או תבנית סיליקון שקעים)
100 גרם טחינה גולמית
50 גרם שיערות חלבה
375 מ״ל שמנת מתוקה ( 1/2 כוס + 1 כוס )
3 כפות סילאן
50 גרם פקאן סיני גרוס
לקישוט: קצפת –
250 מ״ל שמנת מתוקה
5 כפות אבקת סוכר
פקאן סיני גרוס
פיסטוקים
שיערות חלבה
אופן הכנה:
בקערה מניחים טחינה , שיערות חלבה, 1/2 כוס שמנת מתוקה ו 3 כפות סילא , מערבבים היטב עד איחוד החומרים.
בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים 1 כוס שמנת מתוקה עד קציפה רכה , מקפלים לתערובת הטחינה עד איחוד ומרקם חלק, מוסיפים פקאן גרוס ומקפלים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים לכוסות הגשה או לחילופין מזלפים לשקעים בתבנית סיליקון , מקפיאים לפחות 4 שעות.
מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה ואבקת סוכר , עד קציפה יציבה.
מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים בכוסות ההגשה , מקשטים עם פקאן , פיסטוקים , שיערות חלבה ומגישים קפוא. אם מכינים את הפרפה בתבנית שקעים סיליקון , מחלצים את הפרפה מהשקעים , מניחים על צלחת הגשה , מזלפים קצפת ומקשטים עם פקאן , שיערות חלבה ופיסטוקים. הפרפה נשמר בהקפאה.
[js-disqus]