בצק עוגיות שוקולד צ'יפס ונוטלה במחבת
בצק עוגיות שוקולד צ'יפס במחבת, באמצע שכבה קטנה של נוטלה ואתם בחלום.
באמריקה המנה הזאת נקראת "skillet cookie" , פשוט לקחו בצק עוגיות עם שוקולד צ'יפס ואפו אותו במחבת, ואני יכולה להבין למה זה הפך שם כבר לטרנד.
כי מי לא אוהב בצק עוגיות, וכאן זה מגיע ממש כמו מנה שאפשר לחלוק ( בדרך כלל מגיע במחבת זוגית ) אפשר גם להוסיף למעלה כל מיני תוספות כמו כדור גלידה , קצפת, פצפוצי שוקולד וכו'.
בצק עוגיות שוקולד צ'יפס ונוטלה במחבת ( מחבת בקוטר 22):
180 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום בהיר
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2 כוסות קמח
1 כף קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס שוקולד צ’יפס
100 גרם שוקולד קצוץ
4 כפות נוטלה
להגשה: גלידה / גנאש שוקולד חם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסובכר חום, בעזרת וו גיטרה מקרימים את החמאה. מערבבים עד איחוד של המרכיבים. מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב , תשימו לב שמידי פעם יש צורך לגרד את תחתית הקערה.
לאחר מכן מוסיפם את היבשים: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד איחוד המרכיבים עד בצק דביק ואחיד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ והשוקולד צ’יפס מערבבים ממש מעט עד הטמעה של השוקולדים בבצק.
מניחים מחצית מהבצק במחבת רחבה בקוטר 22, משטחים בעזרת כף או פלטה קטנה ( אפשר ממש למרוח בגלל שהבצק נורא רך ), מעל שכבת הבצק מניחים 4 כפות נוטלה ומשטחים שיהיה על שטח הבצק מעל הנוטלה מניחים את מחצית הבצק שנותר לנוח ובזהירות משטחים כך שיכסה את כל שכבת הנוטלה.
מכניסים את המחבת לאפייה בתנור שחומם מראש, אופים את הבצק כ- 20 עד 25 דקות או עד שהבצק מזהיב. ( תשימו לב שהבצק לא אמור להתייבש אלא להשאר עדיין רך מבפנים).
מוציאים מאפייה מניחים לצינון קצר בחוץ, מניחים כדור גלידה מעל ואוכלים!
[js-disqus]