קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת גבינה קלאסית

20 יוני 2019 מאת עדי קלינגהופר

עוגות גבינה זה עולם שלם, כל כך הרבה גרסאות .. אחת גבוהה , אוורירית, רכה, עם שוקולד או פירות יער והרשימה עוד ארוכה.

תמיד פחדתי מעוגות גבינה, היה מאוד חשוב לי שהיא תצא לבנה בדפנות וגבוהה, אני מתכוונת לעוגת גבינה האוורירית, עם ההקצפת חלבונים והרבה עבודה, עד שגיליתי שהעוגת גבינה הכי טעימה היא בעצם עוגת גבינה קרמית עם שוקולד לבן, היא אף פעם לא מאכזבת וגם זה שלא יודע לאפות יצליח להכין אותה, את כל החומרים מערבבים ביחד ונגמר הסיפור. עוגת הגבינה הזאת היא הקבועה שלי, פשוטה , רכה , לבנה ואין אחד שלא ימות עליה.

אין פה טכניקות ודיוקים בשעות האפייה, הסוד שלה הוא לאפות על מעלות נמוכות (120-130 מעלות ) כמובן שהזמן ארוך יותר מאפייה רגילה על 180 מעלות.

אחרי שתכינו אותה, היא גם תהפוך להיות הקבועה שלכם .. בהתחייבות!

 

עוגת גבינה אפויה ( רינג קוטר 20 ):

לתחתית:

150 גרם עוגיות חמאה

75 גרם חמאה מומסת

 

לעוגת גבינה:

3 חבילות גבינת שמנת (675 גרם)

1 שמנת חמוצה ( 200 מל)

1/2 כוס סוכר

100 גרם שוקולד לבן

1/4 כוס שמנת מתוקה

4 ביצים

 

ציפוי:

200 מל שמנת חמוצה

3 כפות סוכר

 

אופן הכנה:

מתחילים עם התחתית, במעבד מזון מרסקים עוגיות חמאה עד מרקם חולי ומניחים בקערה. מוסיפים לפירורי עוגיות ,חמאה מומסת ומערבבים עד מרקם רטוב מעט כך שכל העוגיות יתאחדו עם החמאה.

ממשיכים עם הרינג, עוטפים רינג בקוטר 20 , עם נייר אפייה ומתחתיו נייר אלומיניום , מהדקים היטב כך שהבלילה לא תברח במהלך האפייה.

משמנים היטב עם חמאה רכה את צידי הרינג.

כשהרינג מוכן , מעבירים את פירורי העוגיות לתחתית הרינג ומהדקים היטב עם כף! כך שלא יהיו חורים ושתהיה שכבה אחידה.

ממשיכים עם בלילת הגבינה: ממיסים שמנת מתוקה ושוקולד לבן ומצננים בצד.

בקערה גדולה מערבבים את הגבינות , שמנת חמוצה, סוכר וביצים , עד בלילה אחידה ללא גושים.

מוסיפים באיטיות את השוקולד המומס ומערבבים תוך כדי , כאשר הבלילה אחידה מעבירים אותה לרינג עם תחתית פירורי העוגיות. אופים את העוגה ב 130 מעלות כשעה וחצי או עד שהשוליים יציבים והמרכז רוטט מעט. מוציאים את העוגה כאשר היא אפויה , מצננים חצי שעה. מעלים את מעלות התנור ל 150.

מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר, מצפים בעזרת כף או פלטה את פני העוגה האפויה , מחזירים לאפייה כעשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ומקררים לילה שלם.

מחלצים בעדינות על ידי העברת פלטה קטנה מסביב לרינג , מניחים על צלחת הגשה והעוגה מוכנה.