fbpx

פרעצל מלוח ומתוק

3 יוני 2020 מאת עדי קלינגהופר

לאחרונה יש לי געגועים לכל מיני מדינות שביקרתי בהן. תמיד מכל מדינה אני לוקחת איתי זכרונות של מנות / מאכלים שפגשתי או אכלתי.

בארה"ב יש לא מעט , אבל המפורסם בין כולם הוא הפרעצל , שיש בכל מקום!

אם זה ברחוב, או בדוכן של קניון , או בתחנת דלק .. אין מקום שלא נתקלתי בדוכן פרעצל.

הפרעצל הכי ידוע בארה"ב הוא auntie anne's pretzel , הוא נחשב להכי מפורסם שם והשלט שלו מתנוסס בכל מקום בארה"ב.

הפרעצל הקלאסי הוא הכי נמכר אצלם, אבל בין המיוחדים שם יש גם פרעצל סוכר וקינמון ששבה את ליבי, הוא פשוט חלום!

אז ניסיתי לשחזר , כי מי יודע מתי נוכל לטוס שוב לארה"ב ..

פרעצל קלאסי (באמת אחד הטעימים שאכלתי) , מבחוץ זהוב ו ומבריק ( בזכות החמאה ) ובפנים הוא כל כך רך , אתם פשוט תתמכרו לטעם.

וכמובן שגם לא שכחתי את הפרעצל המתוק של הסוכר והקינמון שהוא מתחרה ראוי לפרעצל המלוח, והציפוי שלו עם החמאה , חלום!

 

פרעצל מלוח ומתוק ( 8 יחידות ):

 

לבצק:

630 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר חום בהיר

375 מ”ל מים פושרים

60 גרם חמאה מומסת

1 כפית מלח

 

למי הסודה:

6 כוסות מים

1/3 כוס אבקת סודה לשתייה ( זו לא טעות )

 

להברשה לפני אפייה: 1 חלמון + כף מים

 

להברשה לאחר אפייה: 100 גרם חמאה מומסת

 

לקישוט:

מלח גס

1 כוס סוכר+ 1 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-215 מעלות, מצב טורבו.

בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים, מערבבים עם כף ומניחים 5 דקות. מחברים וו לישה ומתחילים בפעילות המיקסר, מוסיפים את הקמח, החמאה ולבסוף את המלח.

לשים את הבצק במשך כ-7 דקות על מהירות בינונית.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח , בערך כשעה.

 

אחרי התפחה מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל-8 חתיכות ( כל חתיכה במשקל של 110-120 גרם, תשאר לנו חתיכה אחת קטנה תשמרו אותה בצד).

 

כל חתיכה מרדדים לנחש ארוך ויוצרים צורה של בייגלה. מתחילים מהאות יו , עושים איקס בקצוות , מלפפים ומעבירים לחלק התחתון בצורת איקס.

 

מניחים את הפרעצל על נייר אפייה. את הכדור הקטן שנשאר לנו מרדדים לנחש, חותכים לקוביות קטנות ומניחים גם על נייר אפייה, שולחים להתפחה קצרה, כ-25 דקות.

 

ממשיכים למי הסודה: בסיר ( לא רחב ) מניחים את המים והאבקת סודה לשתייה, מביאים לרתיחה.

 

מניחים כל פרעצל במי הסודה כ-30 שניות ודואגים לכסות במים כל הזמן אפשר להיעזר בכף.

מעבירים את הפרעצל בחזרה אל מגש האפייה ( כדאי להיעזר במרית או בכף מחוררת וגדולה) , כך חוזרים על כל היחידות.

 

מברישים כל פרעצל בחלמון , מפזרים מעט מלח גס ומכניסים לאפייה. אופים את הפרעצל כ-12 דקות או עד צבע זהוב עמוק.

מוציאים מאפייה, מברישים בחמאה ומניחים להצטננות, לאחר מכן אוכלים!

 

לגרסא המתוקה: מניחים בקערה רחבה סוכר וקינמון.

 

אופים את הפרעצל כמו בהוראות ההכנה, מוציאים מאפייה, מברישים בחמאה ומיד טובלים בקערת הסוכר והקינמון.

מניחים בצד לצינון.