fbpx

שושני שמרים עם ממרח לוטוס

21 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

שושני שמרים עם ממרח לוטוס ( 16 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

470 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

1 ביצה

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

למילוי:

צנצנת ממרח לוטוס

 

מי סוכר להברשה:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

לקישוט:

100 גרם ממרח לוטוס מומס

50 גרם עוגיות לוטוס מרוסקות

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

לאחר התפחת הבצק ממשיכים לעיצוב השושנים:

מחממים מעט את ממרח הלוטוס כדי שיהיה נוחה למריחה.

מרדדים ( על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את ממרח הלוטוס על שטח כל המלבן.

 

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני ( קיפול מעטפה ). מעבירים בזהירות את הבצק לנייר אפייה, מניחים מעל מגש יציב ומכניסים להקפאה כ- 20 דקות כדי שיהיה נוח יותר לרידוד.

 

מוציאים את הבצק מהקפאה , מניחים מעל משטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ ( אל תפחדו לקמח כל הזמן כדי שהבצק לא ידבק ).

 

את הבצק פורסים ל- 16 פסים, כל פס בצק מגלגלים לשושנה. את השושנים מניחים במרווחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

 

מכסים את השושנים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי ( חום עליון תחתון )

לאחר התפחה מכניסים את השושנים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

 

בינתיים מכינים את הסירופ סוכר: בקלחת קטנה מרתיחים סוכר ומים ומורידים מהגז.

לאחר הוצאת השושנים מהתנור מברישים מיד במי סוכר בנדיבות.

מוזגים מעל כל שושנה מעט ממרח לוטוס, מפזרים עוגיות מרוסקות.

מחכים שהעוגה תצטנן ואוכלים!

 

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה היטב כ-4 ימים.

 

 

[js-disqus]