fbpx

צמת שמרים נוטלה

24 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

צמת שמרים נוטלה ( 2 צמות גדולות )

לבצק שמרים:

470 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים (8 גרם שמרים יבשים )

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

60 גרם חמאה רכה

240 מ"ל חלב

קורט מלח

 

ביצה להברשה

 

לסירופ סוכר: 1 כוס מים + 1 כוס סוכר ( מביאים לרתיחה )

 

למילוי: 300 גרם ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק:

בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר את החלב, ביצה ולאחר מכן את החמאה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-7 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק, מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים עם העוגה.

מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן ומורחים שכבה דקה של נוטלה.  מגלגלים לרולדה ומניחים על מגש. כך חוזרים גם עם 3 החלקים האחרים.

מכניסים את 4 הרולדות להקפאה כ- 20 דקות.

לאחר מכן מתחילים בעיצוב , מוציאים 2 רולדות וחוצים אותן לאורכן כך שנקבל 4 רצועות.

קולעים צמה מ- 4 רצועות  ( את תהליך הקליעה ניתן לראות כאן  ).

כך חוזרים עם 2 הרולדות שנותרו, חוצים לאורכן, קולעים צמה מ- 4 ומניחים את 2 צמות הנוטלה על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

משאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מברישים את הצמות בביצה ו מכניסים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד הזהבה מלאה.

מוציאים מאפייה, מברישים בסירופ סוכר, מחכים חצי שעה שהעוגה תצטנן ואוכלים (:

 

[js-disqus]