fbpx

עוגת שקדים תפוזים וקוקוס

16 פברואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

את העוגה הזו הכנתי במקרה בשבוע שעבר.

כהרגלי בכל שישי אני מכינה עוגות שיהיו לאחר ארוחת הערב, אחת מהן חייבת להיות פרווה לאורחים שומרי הכשרות.

הפעם רציתי להכין את עוגת הסולת של דודה ציפי.

אממה, כשאני באה להכין את העוגה אני מגלה שלא קניתי סולת , שזה בעצם מרכיב מאוד חשוב בעוגה.

אחרי כמה דקות של התלבטות עם עצמי החלטתי שאני מנסה אותה עם שקדים טחונים.

זהו, מפה כבר עפתי על עצמי (; גם מצאתי תחליף וגם העוגה פרווה! ועכשיו אני צריכה לחכות לראות אם זה באמת תחליף מצוין או שיש פה כישלון.

העוגה יצאה מהתנור, מזגתי את סירופ הסוכר , חיכיתי ממש כמה דקות שהיא תתקרר ( מומלץ לחכות יותר מרק כמה דקות ) , פרסתי וה היה אושר אחד גדול.

עוגה שונה, טעם שונה, מרקם שונה והיא אפילו טעימה יותר!

יצאה עוגת שקדים מעט דחוסה, עסיסית וכיפית ועם זאת רכה ועדינה, היא אפילו מזכירה לי קצת מרציפן.

בקיצור, רוצו להכין אותה.

 

עוגת שקדים תפוזים וקוקוס ( תבנית מלבנית 25*35 או תבנית עגולה בקוטר 24 ):

 

4  ביצים מופרדות

3/4  כוס סוכר ( 150 גרם )

1 כוס שמן ( 240 מ"ל)

1 כוס תפוזים (240 מ"ל )

1 כוס קמח (140 גרם )

100 גרם שקדים טחונים

100 גרם קוקוס טחון

10 גרם אבקת אפייה

 

 

לסירופ סוכר:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון).

 

בקערת המיקסר מניחים את החלבונים והסוכר, מקציפים עם וו בלון עד קציפה יציבה ולבנה. מעבירים את הקציפה לקערה נקייה.

בקערת המיקסר מניחים חלמונים, שמן  ומיץ תפוזים, בעזרת וו בלון מערבבים על מהירות נמוכה, תוך כדי ערבוב מוסיפים את השקדים, הקמח, הקוקוס ואבקת האפייה, מערבבים מספר דקות עד איחוד החומרים.

 

אל קערת המיקסר מוסיפים את קציפת החלבונים, מקפלים בעדינות עד בלילה אחידה.

מוזגים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים מעט ואופים את העוגה כ-45 דקות או עד שקיסם שננעצץ יוצא עם פירורים.

 

לסירופ סוכר: את סירופ הסוכר מכינים תוך כדי שהעוגה בתנור כדי שיספיק להתקרר.

בקלחת מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה על להבה נמוכה ומניחים בצד לקירור

 

כשהעוגה יוצאת מהתנור מוזגים מעליה את סירופ הסוכר כשהוא מצונן , מפזרים מעל קוקוס ומניחים את העוגה לצינון.

ניתן לפרוס את העוגה כשעה לאחר האפייה.

 

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב או בקופסא אטומה.

 

 

[js-disqus]