fbpx

עוגת שמרים שוקולדית עגולה

31 מרץ 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת שמרים שוקולד עגולה ( עוגה עגולה אחת בקוטר 28 או 2 עוגות עגולות בינוניות ):

 

לבצק:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

70 גרם סוכר

1 ביצה

1 חלמון

250 מ"ל חלב

60 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

למילוי:

ממרח קקאו אגוזי לוז של רולדין

100 גרם שוקולד צ'יפס

 

מי סוכר להברשה –  מרתיחים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.

מתחילים עם הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו גיטרה ומתחילים בפעילות המיקסר.

מוסיפים ביצה, חלמון וחלב, לאחר מספר דקות לישה מוסיפים את החמאה, המלח ותמצית הוניל.

לשים את הבצק במשך כ- 10 דקות עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים את הקערה ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

לאחר התפחה מתחילים בעיצוב העוגה.

 

מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק למשטח המקומח.

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים.

מרדדים את החלק הראשון למלבן דק, מורחים שכבה נדיבה של ממרח קקאו, מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לרולדה.

את הרולדה מניחים בצד. ממשיכים כך גם עם חתיכת הבצק השנייה, מרדדים, מורחים את ממרח השוקולד , מפזרים שוקולד צ'יפס ומגלגלים לרולדה.

חוצים את הרולדה במרכזה כך שנקבל 2 רצועות, וכך חוזרים גם עם הרולדה השנייה ועכשיו יש לנו 4 רצועות.

 

קליעת העוגה העגולה – קולעים את העוגה על פי הסרטון.

 

לאחר מכן מעבירים בזהירות ב-2 ידיים לנייר אפייה.

מניחים על תבנית אפייה.

 

משאירים להתפחה בטמפרטורת החדר, מתפיחים עד הכפלת הנפח.

 

לאחר מכן מכניסים לאפייה, אופים את העוגה כ-45 דקות או עד שמרכז העוגה אפוי כראוי.

מוציאים, מברישים במי סוכר ומניחים לצינון בחוץ לפחות כחצי שעה.

לאחר מכן ניתן לפרוס.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.

 

 

 

[js-disqus]