fbpx

עוגת שמרים נוטלה בצורת כוכב

6 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים: 

הבצק יוצא דביק וזה בסדר.

את הבצק ניתן להתפיח לילה במקרר או עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר.

כדי לקבל צורה עוגה באופן אחיד מומלץ לקרוץ את הבצק עם רינג עגול . כמובן שאפשר גם פשוט לרדד בצורה עגולה אך יצא פחות מדויק.

לא לדלג על שלב ההקפאה של העוגה עם הנוטלה, כך יהיה לכם קל יותר לגלגל את הבצק עם הרבה פחות לכלוך.

השתדלו לעבוד בעדינות ובסבלנות ותצא לכם עוגה מושלמת!

עוגת שמרים נוטלה בצורת כוכב ( קוטר 22):

 

לבצק שמרים:

455 גרם קמח

20 גרם שמרים טריים (7 גרם שמרים יבשים )

1/4 כוס סוכר

1 ביצה

60 גרם חמאה רכה

240 מ"ל חלב

קורט מלח

 

ביצה להברשה

 

למילוי: 300 גרם ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי פעילות המיקסר את החלב, ביצה ולאחר מכן את החמאה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כ-7 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק, מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים עם העוגה.

 

מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מקמחים היטב! את משטח העבודה, כל חלק מרדדים לעיגול די דק. מניחים לבצק המרודד לנוח 5 דקות כדי שיהיה נוח לעבוד איתו לאחר מכן.

בינתיים מחממים מעט את ממרח הנוטלה כדי שתהיה נוחה למריחה.

לאחר מנוחה קלה של הבצק מתחילים!

כל משטח בצק קורצים עם רינג עגול בקוטר 22 אם אין לכן רינג אפשר לקחת צלחת עגולה גדולה ולחתוך מסביב בעזרת סכין או גלגלת פיצה.

 

לאחר שקיבלנו 4 עיגולים שווים ממשיכים – את ההרכבה רצוי לעשות על משטח קשיח או תבנית.

מניחים מעל התבנית נייר אפייה.

מניחים עיגול בצק ראשון מעל נייר האפייה, מעל הבצק מורחים שכבת נוטלה דקה , תשאירו שוליים נקיים , כדי שהקצוות לא יתלכלכו בגלגול.

מעל שכבת הנוטלה מניחים עוד עיגול בצק, מעל הבצק מורחים שכבת נוטלה נוספת , בעדינות! מעל מניחים עוד עיגול בצק , מורחים שכבת נוטלה נוספת וסוגרים עם עיגול הבצק הרביעי.

 

את העוגה הזו מניחים במקפיא כ-20 דקות כדי שיהיה קל יותר לגלגל ולחתוך.

לאחר הקפאה ממשיכים.

מניחים במרכז העיגול רינג קטן או צלחת עגולה קטנה. פורסים בצדדים ל-4 לאחר מכן על חתיכה פורסים לחתי וכל חצי פורסים לחצי נוסף.

כך שנקבל שמש עם 16 רצועות.

כל 2 רצועות נגלגל פנימה פעמיים. לאחר מכן נסגור בקצוות וכך נמשיך עם כל הרצועות.

משאירים את העוגה להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

 

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לאחר התפחה של העוגה מברישים בביצה. מכניסים לאפייה כ-  25 עד 30 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מאפייה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.

 

[js-disqus]