fbpx

עוגת לימון כמו בסטארבקס

23 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת לימון כמו בסטארבקס ( יש מצב שהיא אפילו טעימה יותר ) , היא העוגה המבוקשת מספר 2 מיד אחרי עוגת הקפה של סטארבקס.

טוב היא  באמת מהממת! עוגה רכה רכה ועדינה עם טעמים של לימון , מעל רויאל אייסינג שגם הוא בטעם לימון עדין עדין. פשוט עוגה מושלמת.

הכי מתאימה לכל שעה ביום ולכל יום!

לפני שמתחילים:

חשוב שתדעו שלא כדאי לפתוח את התנור במהלך האפייה כדי שהעוגה לא תצנח.

אפשר לוותר על הרויאל אייסינג ולהשאיר אותה רק עם מי הסוכר והלימון.

זהו , היא הכי קלה הכנה , הכי טעימה ואין מה להסתבך איתה יותר מידי.

 

עוגת לימון כמו בסטארבקס (2 תבניות אינגליש קייק) :

 

120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

1 כוס סוכר לבן ( 200 גרם )

3 ביצים

125 גרם שמנת חמוצה

½1 כוסות קמח ( 210 גרם )

½1 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית אבקת סודה לשתייה

3 כפות מיץ לימון

גרידת לימון מלימון אחד ( אפשר גם פחות )

קורט מלח

 

לסירופ סוכר:

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

3 כפות מיץ לימון

 

לציפוי רויאל:

150 גרם אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-165 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר , מתחילים להקרים בעזרת וו בלון עד מצב של קרם. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, נעזרים במרית ומגרדים את תחתית קערת המיקסר כדי לוודא שהכל אחיד ומעורבב כמו שצריך.

לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לערבב עד בלילה אחידה.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח , מערבבים היטב עד איחוד. לבסוף מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון מערבבים רק עד איחוד לא יותר מידי.

מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת היטב, מכניסים לאפייה כ – 40 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגה מאפייה ומכינים את סירופ הסוכר: בקלחת קטנה מניחים סוכר , מים ומיץ לימון , מביאים לרתיחה.

 

בעזרת קיסם דוקרים מעט את פני העוגה, מוזגים מהסירופ מעל העוגה ומניחים להצטננות  כשעה (אפשר גם להבריש).

 

מכינים את ציפוי הרויאל: בקערה מניחים אבקת סוכר ומיץ לימון, בעזרת מזלג או מטרפה מערבבים היטב עד יצירת ציפוי לבן , מוזגים את הציפוי מעל העוגה, ומיישרים בעזרת גב של כף. ( כדי לקבל ציפוי לבן מחכים עד להצטננות של העוגה , ככל שהעוגה תהיה קרה יותר ככה הציפוי ישאר יציב )

 

את העוגה שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

[js-disqus]