fbpx

עוגת גבינה ואוראו אפויה על בסיס בראוניז

30 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת גבינה ואוראו אפויה על בסיס בראוניז ( קוטר 24 ):

 

לתחתית בראוניז:

110 גרם שוקולד מריר

110 גרם חמאה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס קמח

1 כף קקאו

4 עוגיות אוראו טחונות דק

 

לעוגת גבינה:

2 גבינת שמנת 25%   ( 450 גרם )

2 גבינה לבנה 5%  ( 500 גרם )

4 ביצים

3/4  כוס סוכר

150 גרם שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

16עוגיות אוראו חתוכות לרבעים!

 

לגנאש:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקישוט:

250 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות פודינג שוקולד

4 כפות סוכר

10 עוגיות אוראו

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.

מתחילים עם התחתית: בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכרר, מקציפים בעזרת וו בלון עד קציפה מעט תפוחה ובהירה. תוך כדי פעילות המיקסר מוזגים את השוקולד המומס וממשיכים לערבב.

מוסיפים את הקמח, הקקאו ועוגיות אוראו טחונות, ממשיכים לערבב רק עד איחוד החומרים.

 

מוזגים את בלילת הבראוניז אל תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת היטב. אופים את הבראוניז כ-15 דקות לא יותר. מוציאים לצינון.

 

לאחר אפיית הבראוניז מורידים את חום התנור ל-130 מעלות, מצב סטטי!

 

ממשיכים אל עוגת הגבינה: בקערה מניחים שוקולד לבן ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערה נפרדת מניחים את הגבינות ומערבבים היטב עם כף עץ ( הכי קל ) מוסיפים את הסוכר והביצים וטורפים היטב עד איחוד. לאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס, טורפים היטב עד בלילה חלקה ובודקים שאין גושים.

אל הבלילה מוסיפים את עוגיות האוראו החצויות, מקפלים בעדינות ( כדי לא לצבוע את כל הבלילה בצבע שחור).

עכשיו מגיע החלק של מזיגת הבלילה, אני ממליצה לקחת מצקת ולמזוג בעדינות! לא מהגובה אלא מלמטה … כדי לא לפגוע בתחתית הבראוניז.

למזוג את כל הבלילה בעדינות ( תקחו את הזמן , זה בדיוק 5 דקות ) מעבירים את העוגה

לאפייה כשעה וחצי או עד שהעוגה מעט רוטטת.

מוציאים את העוגה ומקררים לילה במקרר או שאפשר לקצר תהליכים ולהעביר לשעתיים למקפיא – לא יותר!  לאחר מכן להעביר לשעה למקרר ואז אפשר לשחרר את העוגה מהרינג.

מניחים את העוגה על צלחת הגשה וממשיכים אל הציפוי.

 

לגנאש שוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה ,ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוזגים בעדינות את גנאש השוקולד מעל העוגה ובעזרת כף משטחים את הציפוי, מחזירים למקרר להתייצבות.

 

לקצפת: בקערה מניחים שמנת מתוקה, פודינג שוקולד וסוכר , מקציפים בעזרת וו בלון עד קצפת יציבה.

מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים מעל העוגה. מקשטים עם עוגיות אוראו ומגישים!

העוגה נשמרת במשך כשבוע במקרר.

[js-disqus]