fbpx

עוגיות שיבולת שועל דקיקות והכי טעימות!

24 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

שבוע חורפי לפנינו ואין יותר מתאים עכשיו מאשר עוגייה כזו ליד התה. עוגיות שיבולת שועל דקיקות, מ ד ה י מ ו ת וכל כך קלות להכנה.

הן טעימות כשהן פשוטות , ככה ללא מילוי וכמובן שגם כעוגיית סנדוויץ׳ עם כל ממרח שתבחרו.

הן לא הכי יפות בעולם, הן לא משורטטות ולא סימטריות וזה מה שיפה בהן.

תזכרו – הכי חשוב שזה שהן טעימות! מאוד!

ואם אתם רוצים לצפות בסרטון ההכנה

עוגיות שיבולת שועל דקיקות והכי טעימות ( 20 עוגיות – המתכון על פי כוס מדידה אוניברסלית ):

 

1 ביצה

115 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר חום בהיר ( 200 גרם )

16 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה ( 2.5 גרם )

1 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה של "קוואקר" ( 100 גרם )

 

למילוי: ממרח שוקולד

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

בקערה מניחים חמאה וביצה, טורפים עם מטרפה היטב ומוסיפים את הסוכר בהדרגה. טורפים מספר דקות עד שהבלילה הופעת לבהירה.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים.

מוסיפים את השיבולת שועל ומקפלים בעדינות בעזרת מרית רק עד איחוד, להימנע מערבוב יתר.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

בעזרת 2 כפיות מניחים מהבלילה על נייר האפייה במרווחים גדולים.

לאחר מכן מרטיבים כף ובעזרת גב הכף משטחים את העוגייה בעדינות, לפני כל עוגייה מרטיבים את גב הכף כדי למנוע הידבקות.

מכניסים את העוגיות לאפייה כ- 8 עד 10 דקות או עד הזהבה בצדדים. בזמן שהעוגיות בתנור מכינים את התבנית הבאה שתכנס לתנור.

 

לאחר האפייה מניחים את העוגיות לצינון ומחלצים מנייר האפייה.

לאחר הצינון מלא ניתן למלא את העוגיות בממרח שוקולד ולהפוך את העוגיות לעוגיות סנדוויץ'.

 

העוגיות נשמרות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך שבוע ימים.

פרסום ממומן בשיתוף קוואקר.

[js-disqus]