fbpx

עוגיות שוקולד צ'יפס של Levain Bakery

22 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

אחד היעדים שאני הכי מתגעגעת אליהם הוא ניו יורק.

ביקרתי בניו יורק בדיוק לפני שנה. ניו יורק היא כל כך שמחה וצבעונית, מלאת שמחת חיים ( או ככה לפחות אני זוכרת אותה) בדיוק מה שאנחנו צריכים עכשיו בין כל הרעש והבלאגן.

כמובן שיש רשימת מקומות שחייבים לבקר , ובראשה Levain Bakery שידועה בעוגיות המפורסמות והטעימות שלה.

במאפייה ניתן למצוא מבחר של עוגיות , בטעמים שונים ויש גם עוד כל מיני מאפים אבל הכי מפורסמות אלה עוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזי מלך. עוגיות שמנמות , ענקיות, מלאות בשוקולד צ'יפס והן כל כך רכות וטובות …

עם געגוע לעוגיות וגם לניו יורק החלטתי להביא את המתכון שהכי קרוב למקור, כמובן שיש עוד המון מתכונים טובים נוספים ברשת.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

הבצק מחייב קירור. אי אפשר לדלג על השלב הזה

אפשר להחליף את אגוזי המלך באגוזי פקאן.

העוגיות הן ענקיות , ניתן להקטין אותן ( פרטים נוספים בהמשך המתכון )

כשהעוגיות יוצאות מאפייה הן צריכות להשאר רכות, תזהרו לא לייבש אותן

הן העוגיות הכי קלות להכנה!!!!

 

עוגיות שוקולד צ'יפס של Levain Bakery (5 עוגיות גדולות או 10 עוגיות אישיות):

 

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום בהיר

1 ביצה L

½1 כוסות קמח

1 כף קורנפלור

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

 

תוספות:

½1 כוסות שוקולד צ’יפס

100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום , בעזרת וו גיטרה מתחילים להקרים את החמאה, כאשר מגיעים לקרם אחיד , מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד איחוד. מידי פעם תיעזרו במרית ותגרדו את דפנות הקערה כדי שהכל יתאחד.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח, קורנפלור, אבקת סודה לשתייה ומלח , מערבבים שוב עד איחוד.

לבסוף מוסיפים את התוספות , שוקולד צ’יפס ואגוזי מלך, מערבבים מעט רק עד שהכל מתאחד. מעבירים את בצק העוגיות לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים לפחות ( אפשר גם למשך הלילה).

 

מחממים תנור ל-200 מעלות, מצב סטטי (חום עליון תחתון).

 

מוציאים את הבצק עוגיות מהקירור , מכינים 5 כדורים מהבצק ( כל כדור במשקל 150 גרם ), מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , אופים כ-15 עד 20 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.

 

אם אתם רוצים את העוגיות קטנות יותר ניתן לחלק ל-10 כדורים ( כל כדור במשקל 75 גרם ), מניחים במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה , אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות כ-15 דקות או עד הזהבה.

 

מוציאים ומצננים כ-10 דקות לאחר מכן ניתן לאכול את העוגיות. את העוגיות כדאי לאכול בקירוב לזמן ההכנה כשהן עדיין חמימות.

 

ניתן לשמור את העוגיות בקופסא אטומה בטמרפטורת החדר כ – 4 ימים.

 

 

 

[js-disqus]