fbpx

עוגיות פיצוחים הכי קלות בעולם!

16 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות פיצוחים הן עוגיות שנמצאות ברשתות כבר שנים.

עוגיות קלילות בלי הרבה מרכיבים או הרבה עבודה, אפשר להחליף את המרכיבים לכאלו שאוהבים יותר למשל אגוזי פקאן , אגוזי מלך, לוז וכו. אפשר גם להוסיף חמוציות או צימוקים.

אני לקחתי את העוגיות צעד אחד קדימה והוספתי קצת שוקולד בתחתית, וזה טעים בטירוף!

 

תהנו!

 

עוגיות פיצוחים  הכי קלות בעולם ( 20 עוגיות):

3/4 כוס גרעיני דלעת

3/4 כוס שקדים פרוסים / חצויים

3/4 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס פיסטוקים

1/4 כוס שומשום

 

1 חלבון ביצה

5 כפות גדושות של סילאן / דבש

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות , חום עליון תחתון.

בקערה מניחים חלבון , סילאן או דבש , מערבבים היטב.

מוסיפים את כל הפיצוחים אל הקערה ומערבבים טוב טוב עד שכל התערובת אחידה.

 

מניחים נייר אפייה על מגש אפייה ומשמנים היטב את נייר האפייה.

מניחים כף מהבלילה על נייר האפייה ומסדרים לצורה מעוגלת ( אני אוהבת את זה באופן חופשי ולא אחיד ).

מכניסים לאפייה כ- 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.

מוציאים מאפייה ומניחים לצינון.

 

לאחר מכן מפרידים את העוגיות מנייר האפייה ובשלב זה ניתן לצפות גם בשוקולד מריר או לאכול אותן ככה, הן טעימות בכל מצב!

 

ממיסים שוקולד מריר בקערה, מניחים את תחתית העוגייה בשוקולד המומס, מרימים, מנערים כדי שירדו העודפים ומניחים על נייר אפייה לייבוש.

 

אורזים את העוגיות בקופסא אטומה ושומרים בטמפרטורת החדר במשך 4 ימים.

 

[js-disqus]