fbpx

עוגיות "סינמון רול"

27 דצמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות "סינמון רול" ( 45 עוגיות בינוניות):

 

לבצק:

170 גרם חמאה

300 גרם סוכר

420 גרם קמח

114 גרם שמנת חמוצה

1 ביצה

קורט מלח

 

למילוי:

120 גרם חמאה רכה מאוד

240 גרם סוכר חום כהה

2 כפיות קינמון

 

רויאל אייסינג:

1 כפית חמאה רכה

1 כוס אבקת סוכר

3 כפות חלב

 

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד הגעה למרקם של קרם.

מוסיפים ביצה ומערבבים שוב, מידי פעם מגרדים את צידי הקערה.

מוסיפים קמח, שמנת חמוצה וקורט מלח. מערבבים היטב עד איחוד לבצק אחיד.

מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר המשך כשעתיים.

 

בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר חום וקינמון. מערבבים היטב עד מרקם של משחה / ממרח ומניחים בצד עד ההרכבה.

 

ממשיכים להרכבת העוגיות: מחלקים את הבצק ל-2 ( כדי שיהיה קל יותר לעבוד ).

מפדרים מעט קמח מעל נייר אפייה, מניחים את הבצק ומרדדים מעל נייר האפייה , תשימו לב הבצק לא צריך להיות דק מידי כדי שלא יקרע במהלך האפייה.

לאחר רידוד הבצק למלבן מניחים כמחצית ממלית הקינמון מעל הבצק ומשטחים בעזרת פלטה עד שכבה אחידה ודקה.

 

מגלגלים את הבצק לרולדה מהודקת ומעבירים להקפאה כ- 20 דקות.

מוציאים את הרולדה מהקפאה ופורסים לעיגולים.

 

את העיגולים מניחים על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה במרווחים שווים כי העוגיות הולכות להתרחב.

את העוגיות אופים בנגלות, הבצק שנשאר בינתיים יחכה במקפיא.

 

מכניסים את העוגיות לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, מצב סטטי כ-12 עד 15 דקות, העוגיות למעלה ישארו לבנות אבל הסוכר יתקרמל.

 

מוציאים מאפייה , מניחים לצינון וממשיכים לאפות את שאר העוגיות.

 

ממשיכים לרויאל:

בקערה מניחים אבקת סוכר וחלב, מוסיפים את החמאה וטרופים היטב עד קבלת רויאל לבן ומעט נוזלי.

 

כאשר העוגיות הצטננו זה הזמן לזלף את הרויאל מעל העוגיות, להניח לייבוש של הרויאל ולארוז לקופסא, אבל מניסיון שלי העוגיות נגמרות באותו היום (;

 

[js-disqus]