fbpx

עוגיות מגולגלות בצק פריך קקאו

28 יוני 2022 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות מגולגלות מבצק פריך קקאו (3 רולדות):

 

490 גרם קמח

35 גרם קקאו

50 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה / נטורינה

1/4 כוס שמן קנולה / שמן קוקוס (60 מ"ל)

2/3 כוס מיץ תפוזים (180 מ"ל)

10 גרם אבקת אפייה ( 1 שקית קטנה)

קורט מלח

 

למילוי:

ממרח ביאנקו

ממרח שוקולד לבן

 

*אבקת סוכר לקישוט.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי.

 

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, קמח, קקאו, אבקת סוכר, אבקת אפייה וקורט מלח. מחברים וו גיטרה ומתחילים בפעילות המיקסר. כאשר מגיעים למצב של פירורים מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים, מערבבים עד בצק חלק, אחיד ודביק.

 

את הבצק מוציאים בעזרת מרית ועוטפים בניילון נצמד , מכניסים לקירור במקרר למשך שעתיים או לילה. אפשר גם להכניס למקפיא למשך שעה.

 

מוציאים את הבצק הקר, מחלקים ל-3.

 

מניחים נייר אפייה על משטח עבודה , מקמחים אותו ומניחים חתיכת בצק , מקמחים גם מלמעלה ומרדדים בעדינות ובזהירות למלבן דק. אם אתם מרגישים שהבצק נדבק למערוך תקמחו עוד.

 

מורחים מעל המלבן את הממרח שאתם אוהבים ומתחילים לגלגל בעזרת נייר האפייה.

 

מרימים את הקצוות של ניר האפייה וכל פעם דוחפים קצת קדימה עד שמקבלים רולדה.

 

אם אתם מתקשים להעביר אותה אל תבנית האפייה  פשוט תגזרו את קצוות נייר האפייה ותרימו אותה בעדינות עם נייר האפייה.

 

כך חוזרים עם שאר הבצק.

 

מקמחים סכין חדה ויוצרים חריצים / סימונים ( חצי עומק , לא עד הסוף) מעל הרולדה.

 

מכניסים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד שהרולדה מעט מזהיבה.

 

 

מוציאים מאפייה, מפדרים עם אבקת סוכר ומחכים כ- 5 דקות. לאחר מכן פורסים עם סכין בחריצים שסימנו לפני האפייה.

 

מחכים לצינון מלא ( לפחות 20 דקות ) ואוכלים!

[js-disqus]