fbpx

עוגיות חמאה ולוטוס מזולפות

12 אוקטובר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגיות חמאה ולוטוס מזולפות ( 40 עוגיות / 20 עוגיות סנדוויץ')

 

250 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה

50 גרם ממרח לוטוס

320 גרם קמח

קורט מלח

 

לציפוי ומילוי: צנצנת ממרח לוטוס

 

אופן ההכנה:

 

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה רכה, מחברים וו גיטרה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית. "מקציפים" את החמאה עד שהיא מתרככת היטב והופכת לממרח רך.

 

אל החמאה מוסיפים אבקת סוכר ואת ממרח הלוטוס מערבבים היטב עד שהאבקת סוכר נטמעת.

 

מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב עד איחוד. לאחר מכן מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד מספר דקות כדי לגרום לחמאה להתחמם ולהישאר רכה.

 

כאשר מקבלים בצק רך עוצרים את פעילות המיקסר.

 

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר משונן , מזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

מעבירים את התבנית להקפאה כ- 10 דקות ולאחר מכן מכניסים לאפייה כ- 15 דקות או עד הזהבה.

 

 

 

מוציאים את העוגיות לצינון מלא לפחות כשעה.

 

לאחר צינון מלא מסדרים זוגות של עוגיות. מעל כל תחתית עוגייה מזלפים ממרח לוטוס ועם העוגייה השנייה סוגרים לסנדוויץ'.

והעוגיות מוכנות!

ואם אתם רוצים לצפות מחצית מהעוגיות בממרח לוטוס אז כדי לקצר תהליכים מכניסים את עוגיות הסנדוויץ' להקפאה כחצי שעה.

בקערה מניחים ממרח לוטוס ומחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לאחר מכן טובלים מחצית מהעוגייה בממרח לוטוס , מנערים את שאריות/ עודפי הממרח ומניחים מעל נייר אפייה עד שהממרח מתייצב.

 

לאחר מכן ניתן לסדר את העוגיות בקופסא.

את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 

 

 

 

 

[js-disqus]