fbpx

עוגיות בצק פריך עם נוטלה וחלבה

26 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

מהבצק הנ"ל ניתן לעשות גם עוגיות וגם חיתוכיות, אנחנו בבית התמכרנו לחיתוכיות.

תשימו לב שהוספתי בצק נוסף לרולדה, זה לבחירתכם.

כדי להקל על תהליך ההרכבה של החיתוכיות אני ממליצה להקפיא את שכבות הבצק ואז התהליך קל יותר, אתם תתחילו ותראו שזה לק קשה בכלל.

אם אתם מכינים את הרולדה תקררו היטב את הבצק. ניתן לחרוץ אותו לפני האפייה או מיד לאחר האפייה כדי שלא יסדק.

אם אתם רוצים רולדה שוקולדית כזאת , תרדדו את הבצק דק דק כדי לקבל יותר שכבת שוקולד , ניתן גם להוסיף מקופלת קצוצה וכו.

 

 

עוגיות בצק פריך עם נוטלה וחלבה ( 20 חיתוכיות או 2 רולדות ): 

 

325 גרם קמח ( 2 ו -1/3 כוסות )

55  גרם אבקת סוכר (1/2 כוס )

2 חלמונים

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

 

למילוי:

צנצנת נוטלה קטנה

ממרח חלבה

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, אבקת סוכר, חמאה ואבקת אפייה. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב. מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבב עד בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור כחצי שעה.

 

כדי ליצור חיתוכיות שכבות נוטלה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מחלקים את הבצק ל- 4 חתיכות. כל חתיכת בצק מרדדים לצורת ריבוע על נייר אפייה מקומח , כך חוזרים על כל החלקים. בסך הכל קיבלנו ריבועי בצק.

כדי להקל על תהליך ההרכבה אני ממליצה להכניס את הריבועים להקפאה כ-20 דקות.

 

לאחר מכן מניחים ריבוע אחד עם נייר אפייה על תבנית אפייה, מעל מורחים שכבת נוטלה ( בזהירות! וגם אם הבצק נקרע מעט זה לא נורא).

מעל שכבת הנוטלה מורחים מעט ממרח חלבה.

מעל השכבה הראשונה מניחים ריבוע בצק קר, מעל מורחים שכבת נוטלה נוספת בעדינות רבה ומעל הנוטלה מעט ממרח חלבה. מעל הכל מניחים שכבת ריבוע נוספת, כך חוזרים גם  עם  השכבה באה, מורחים ממרח נוטלה וגם חלבה, מעל הכל סוגרים עם ריבוע בצק קר. ( גם אם הבצק לא בדיוק ישר / אחיד זה לא נורא , לאחר האפייה מיישרים ופורסים ).

 

מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד ממש מעט הזהבה. מוציאים מהתנור מצננים עשר דקות ( לא יותר!)  מפדרים אבקת סוכר ופורסים לריבועים בזהירות מחכים שיתייצב מעט ומעבירים לקופסא או צלחת הגשה.

 

 

 

 

 

אופציה *נוספת* לבצק של הרולדה:

 

325 גרם קמח

55  גרם אבקת סוכר

1 מיכל שמנת חמוצה

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים קמח, אבקת סוכר, חמאה ואבקת אפייה. מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לערבב עד בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור כחצי שעה.

 

להכנת הרולדה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-2.

כל חלק מרדדים על נייר אפייה מקומח ( אם תרדדו ממש דק יצאו לכם עוגיות שוקולדיות ואם תרדדו מעט עבה יותר תרגישו את הבצק יותר ).

מורחים נוטלה מעל כל המלבן ומעל הנוטלה מעט ממרח חלבה. את הרולדה מגלגלים בזהירות בעזרת נייר האפייה, הבצק נורא עדין תעשו את זה לאט. בשלב זה אפשר ליצור חרציםי , לחתוך חי גובה ולעשות סימונים לכל עוגייה ( אפשר כמובן גם אחרי האפייה כמו שעושים בחיתוכיות למעלה ).

 

את הרולדות מכניסים לאפייה כ-25 דקות או עד ממש מעט הזהבה ( הרולדות צריכות להשאר בהירות ) מוציאים מהתנור , ופורסים ישר בעדינות אם תחכו הרולדות ישברו, מפדרים באבקת סוכר

 

מניחים להתייצבות ולאחר מכן מעבירים לקופסא אטומה או צלחת הגשה.

 

העוגיות נשמרות במשך כשבוע בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

[js-disqus]