fbpx

עוגיות אוראו מטוגנות

13 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות אוראו מטוגות ( 16 יחידות ):

 

1 ביצה

180 מ"ל חלב

150 גרם קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

(2 כפות סוכר – לא חובה)

 

16 עוגיות אוראו

 

2 ליטר שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים ביצה וחלב , אם מעוניינים בסוכר אז זה הזמן וטורפים היטב.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, טורפים היטב לבלילה אחידה וחלקה.

מחממים סיר רחב עם 2 ליטר שמן , ומגיעים לטמפרטורה של 175- 180 מעלות.

 

כאשר הגענו לטמפרטורה הנכונה מתחילים לטגן.

מניחים כל פעם 2 עוגיות אוראו בתוך הבלילה, בעזרת מזלג מצפים אותן היטב, מכל הצדדים ולאחר מכן מרימים בעזרת מלקחיים או מזלג ומעבירים ישירות לשמן הרותח.

 

בהתחלה הן יראו כמו מפלצות קטנות אבל לאחר מכן יתנפחו וזה יראה מהמם.

מטגנים על להבה בינונית את העוגיות עד הזהבה מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מפדרים מעט אבקת סוכר וזוללים!

 

מומלץ לאכול חמש דקות לאחר הטיגון, האוראו במיטבו בשעה שלאחר הטיגון לאחר מכן הוא קצת מתקשה.

[js-disqus]