fbpx

מקלות שמרים, קינמון ושיבולת שועל

17 יוני 2022 מאת עדי קלינגהופר

מקלות שמרים , קינמון ושיבולת שועל ( 15 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

380 גרם קמח

100 גרם קוואקר

21 גרם שמרים טריים

100 גרם סוכר

1 ביצה

240 מ"ל חלב

קורט מלח

 

*ביצה להברשה

 

למילוי קינמון:

100 גרם חמאה רכה

220 גרם סוכר חום בהיר

1 כפית קינמון

100 גרם קוואקר

 

לקראמבלס:

80 גרם סוכר

45 גרם קמח

45 גרם חמאה

כף קוואקר

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק – בקערת המיקסר מניחים קמח, קוואקר, סוכר ושמרים, מחברים וו לישה ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים ביצה, חלב וקורט מלח. לשים את הבצק במשך 15 דקות עד קבלת בצק דביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

ממשיכים אל המילוי – בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר חום, קינמון וקוואקר, מערבבים עד קבלת מלית סמיכה.

 

מעבירים את הבצק שתפח למשטח מקומח.

מרדדים על משטח מקומח את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.

מורחים את מלית הקינמון על הבצק . אם המלית סמיכה מידי אפשר להיעזר עם הידיים ולפזר את המלית באופן שווה.

 

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני.

 

עכשיו יוצרים את הצורה של המקלות ( ניתן לצפות כאן בסרטון ההכנה )

מניחים מעל משטח מקומח ומרדדים מעט כך שיתקבל מלבן די עבה.

 

 

את הבצק פורסים ל- 15 רצועות.

באמצע כל רצועה יוצרים חיתוך כמעט עד הסוף. את החלק למעלה מכניסים אל החור שיצרנו ומרימים כלפי מעלה.

 

הופכים את הבצק וכך עושים גם בצד השני.

כך חוזרים עם כל שאר חתיכות הבצק.

 

מניחים על נייר אפייה במרווחים שווים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

בינתיים מכינים את הקראמבלס- במעבד מזון מניחים קמח, קוואקר, סוכר, חמאה ומעבדים עד תערובת פירורית.

 

לאחר התפחה מברישים את המקלות בביצה , מפזרים מעל קראמבלס ומכניסים לאפייה במשך כ- 25 דקות או עד הזהבה.

מוציאים מהתנור, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

פרסום ממומן בשיתוף קוואקר

[js-disqus]