fbpx

מקלות שמרים נוטלה וחלווה

26 ינואר 2022 מאת עדי קלינגהופר

 

מקלות שמרים נוטלה וחלווה ( 10 יחידות גדולות ):

 

לבצק שמרים:

470 גרם קמח

21 גרם שמרים טריים

60 גרם סוכר

2 ביצים

240 מ"ל חלב

60 גרם חמאה

קורט מלח

 

למילוי:

1 צנצנת ממרח נוטלה

5 כפות ממרח חלבה

 

מי סוכר להברשה – מרתיחים כוס סוכר עם כוס מים

 

שיערות חלבה לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים חלב, שמרים וסוכר , מערבבים מעט ומניחים בצד לעשר דקות.

לאחר עשר דקות מנוחה, מחברים וו לישה, מוסיפים את הקמח ומפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה.

מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. כשמתחיל להתקבל בצק אחיד מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש את הבצק לפחות כעשר דקות, עד קבלת בצק חלק ודביק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים עם ניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

 

לאחר התפחת הבצק ממשיכים –

מחממים מעט את הנוטלה כדי שתהיה נוחה למריחה.

מרדדים ( על משטח מקומח היטב!) את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ , מורחים את ממרח הנוטלה על שטח כל המלבן ומעל מוסיפים את ממרח החלבה ומורחים באופן חופשי.

עושים קיפול של 3. מקפלים 1/3 מהמלבן ומעליו את ה 1/3 השני. מעבירים בזהירות את הבצק לנייר אפייה, מניחים מעל מגש יציב ומכניסים להקפאה כ- 20 דקות כדי שיהיה נוח יותר לרידוד.

 

מוציאים את הבצק מהקפאה , ועכשיו יוצרים את הצורה של המקלות ( ניתן לצפות כאן בסרטון ההכנה )

מניחים מעל משטח מקומח ומרדדים מעט כך שיתקבל מלבן די עבה.

 

את הבצק פורסים ל- 10 פסים.

 

באמצע כל פס יוצרים חיתוך כמעט עד הסוף. את החלק למעלה מכניסים אל החור שיצרנו ומרימים כלפי מעלה.

הופכים את הבצק וכך עושים גם בצד השני.

 

כך חוזרים עם כל שאר חתיכות הבצק.

 

מניחים על נייר אפייה במרווחים שווים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.

לאחר התפחה מלאה מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות או עד שהבצק מזהיב.

 

מוציאים מאפייה וישר מברישים במי סוכר, בנדיבות .

 

מניחים לצינון כ-10 דקות ולאחר מכן ניתן לקשט עם שיערות חלבה.

[js-disqus]