fbpx

חיתוכיות בצק עוגיות וטחינה

4 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות בצק עוגיות וטחינה ( תבנית 20 *20 ):

 

225 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום כהה / בהיר

2 ביצים

1/2 כוס טחינה

270 גרם קמח (2 כוסות פחות כף )

1 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

200 גרם שוקולד קצוץ

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום , מקרימים את החמאה בעזרת וו גיטרה.

מוסיפים את הטחינה והביצים, מערבבים היטב עד איחוד החומרים. אם צריך עוצרים את פעילות המיקסר מגרדים את צידי הקערה וממשיכים לערבב.

לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת סודה לשתייה וקורט מלח, מערבבים עד איחוד.

מוסיפים אל קערת המיקסר את השוקולד הקצוץ, מערבבים מעט.

 

מעבירים את הבלילה אל תבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים היטב לשכבה ישרה , אפשר לקשט מעל עם שוקולד קצוץ ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 35 דקות או עד הזהבה והתייצבות.

מוציאים לאחר אפייה ומצננים במשך כשעה, לאחר מכן מחלצים ופורסים לקוביות.

 

את החיתוכיות שומרים בקופסא אטומה בטמרפטורת החדר.

[js-disqus]