fbpx

שושני שמרים עם קרם פטיסייר וניל

4 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

שושני שמרים עם פטיסייר וניל ( 12 יחידות ):

 

לבצק שמרים:

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב חמים – 250 מ"ל ( חצי דקה במיקרו)

½4 כוסות קמח ( 630 גרם )

1/2 כוס סוכר (100 גרם )

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

 

לקרם פטיסייר:

500 מ"ל חלב

3/4 כוס סוכר

6 חלמונים

6 כפות קורנפלור

1 כפית מחית וניל / מקל וניל

50 גרם חמאה רכה

 

להברשה – מי סוכר :

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

 

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם הקרם פטיסייר:

בקלחת רחבה מניחים חלב וחלמונים טורפים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקורנפלור ומחית הוניל , טורפים הכל עד שאין גושים.

מבשלים את הקרם על להבה נמוכה תוך כדי טריפה ( חשוב לטרוף כל הזמן) טורפים הכל עד שמקבלים קרם סמיך.

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. טורפים היטב עד שהחמאה נטמעת.

מעבירים את הקרם לקערה, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור עד הרכבת העוגה.

 

ממשיכים אל הבצק שמרים:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את הביצים והחלב.

לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.

 

מניחים את הבצק בעקרה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומתחילים לרדד למלבן דק.

מוציאים את קרם הפטיסייר הקר, טורפים מעט ( פותחים את הקרם) ומורחים את הפטיסייר על כל שטח המלבן.

 

חותכים את המלבן לרצועות ארוכות בעזרת גלגלת או בעזרת סכין, כל רצועה מגלגלים בזהירות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים שווים.

אם אתם לא רוצים לחתוך לרצועות ניתן גם לגלגל את כל המלבן ולפרוס לשושנים בעזרת סכין.

מסדרים את כל השושנים בתבנית ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (בערך כשעה).

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.

 

לאחר התפחה מלאה ניתן לקשט את השושנים עם פניני סוכר , מכניסים לאפייה כ-25 עד 30 דקות או עד הזהבה.

מכינים את מי הסוכר: בקלחת מניחים סוכר ומים, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.

לאחר אפייה מלאה של השושנים, מוציאים ומברישים עם מי סוכר.

 

מחכים לצינון מלא ואוכלים! ניתן לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.