fbpx

קוביות עוגת גבינה ברולה

13 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

את הקירמול של הסוכר יש לעשות בקירוב למועד ההגשה.

יום לאחר הקירמול הקראסט לא ישאר אותו הדבר, אך ישאר הטעם הקרמלי.

את העוגה ניתן להכין גם בתבנית עגולה בקוטר 24.

תשימו לב שאת העוגה אופים על חום נמוך במצב סטטי ולא טורבו!

 

קוביות עוגת גבינה ברולה ( תבנית מלבנית  25*35 )

 

לתחתית:

170 גרם עוגיות פתיבר טחון דק

70 גרם חמאה מומסת

 

לעוגת גבינה:

500 גרם גבינת שמנת ( החל מ 16%)

500 גרם גבינה לבנה 5%

100 גרם שמנת חמוצה

2 כפות קמח

3 ביצים

2 חלמונים

1 כוס סוכר

1 כפית מחית וניל / תמצית וניל איכותית

 

לציפוי ( קראסט ):

5 כפות סוכר חום בהיר

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-130 מעלות על מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

מתחילים עם התחתית: בקערה מניחים פתיבר טחון וחמאה מומסת, מערבבים היטב עד מרקם חולי.

 

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים את פירורי הפתיבר לתבנית האפייה, משטחים ומהדקים לשכבה אחידה בעזרת גב של כף או בעזרת הידיים ומעבירים למקפיא עד הכנת הבלילה.

 

ממשיכים לבלילת הגבינה: בקערה מניחים גבינת שמנת, גבינה לבנה ושמנת חמוצה, מרככים את הגבינות ומערבבים היטב עד איחוד מלא של הגבינות ללא גושים. אפשר להיעזר במטרפה או כף עץ , אם נוח לכם אפשר גם במיקסר עם וו בלון.

 

לאחר איחוד של הגבינות מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב היטב. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב כדי שלא ישארו גושים של קמח , לאחר מכן מוסיפים את הביצים , החלמונים והוניל מערבבים שוב עד קבלת בלילה אחידה ודי נוזלית ( לא להיבהל).

מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוזגים בזהירות! את בלילת הגבינה ( לא מלמעלה , תיעזרו במצקת ותמזגו בזהירות כדי לא לעשות בור בתחתית) ומכניסים לאפייה במשך כ-50 עד 60 דקות.

אם העוגה יציבה אך מעט רוטטת במרכז היא מוכנה.

לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומכניסים לקירור. אם יש לכם זמן אז לילה במקרר ואם אתם רוצים קיצור דרך אז שעתיים במקפיא , לא יותר! לאחר מכן לשמור במקרר ( אם העוגה תקפא היא תפריש נוזלים ותאבד מהטעם )

 

לאחר קירור מגיעים לחלק של הקראסט: מפזרים סוכר חום בהיר מעל העוגה , ושורפים בעזרת ברנר , זה לוקח קצת זמן כי העוגה גדולה וגם קרה.

אחרי  קירמול הסוכר אוכלים את העוגה (: